Volgens mij hebben we allemaal wel eens zo’n week dat het lijkt alsof elke dag iemand jarig is. Soms lijkt het zelfs wel een hele maand raak, de ene taart na de andere word je aangeboden en voor je het weet ben je in je eentje al zo’n 10 stukken verder. Daarna krijg je misschien wel een andere baan of ben je geslaagd: wil je het zelf vieren en komt de taart je inmiddels de strot uit…
ik wilde dit taartje eigenlijk delen als een gezond ontbijttaartje, maar misschien komt hij dus ook nog wel eens van pas als gezonde vervanger om iets te vieren…! 😉
Ik vind het ook lastig, dat als je een taart maakt in een huishouden van twee mensen, je altijd enorm veel taart over hebt. Dus je bent geneigd dan nog maar een stuk te pakken en dat is eigenlijk zonde. Het moet een beetje speciaal blijven! Daarom heb ik een taartvorm gebruikt met een diametertje van 12 cm. Heel schattig, al zeg ik het zelf.
Recept voor deze spelt taart
Verwarm je oven alvast voor op 180 graden.
Omdat het een klein taartje is, gaat het ook om weinig ingrediënten, daarom meet ik het met kopjes en hoeveelheden:
korst:
– 1,5 kopje speltmeel (ik bak graag glutenvrij – mijn moeder mag geen tarwe)
– 1 ei
– 0,5 kopje melk
vulling:
– 1,5 kopje bosvruchten (ik gebruik de ingevroren soort; ontdooien voor dit receptje)
– eetlepel honing
– 6 walnoten, klein gecrushd
– twee eetlepels havermout
Voor de korst meng je alle ingedriënten tot een stug deeg. Spray/olie de taartvorm even in en dan leg je het deeg op de bodem van de taartvorm en je spreid hem uit tegen de randen omhoog.
Vervolgens doe ik alvast de korst 8 minuten in de oven terwijl ik de vulling maak.
Crush de walnoten lekker klein, dat is wel zo lekker en voeg alle ingrediënten bij elkaar.
Haal de korst uit de oven (voorzichting, want die is natuurlijk heet!) en doe de vulling in de korst.
Laat het hele taartje 20 minuten in de oven bakken.
Als de 20 minuten voorbij zijn, haal het taartje uit de oven en laat hem rustig afkoelen.
(niet in de koeling of vriezer). De taart wordt ook iets steviger als hij iets is afgekoeld.
Dus of je nou iets gaat vieren of gewoon een geweldige start van je dag wilt; het is zeker de moeite waard; gezond, snel, makkelijk en ontzettend lekker 🙂
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer healthy recepten