Een tijdje geleden zat ik er zo lekker in, naast de lessen die ik geef deed ik netjes 3x per week mijn krachtschema. Maar opeens besefte ik me dat ik al zeker een maand niet meer getraind heb. Wat?? Hoe kan dat nou? Ik had niet eens in de gaten dat ik meer tijd overhield. Welke smoesjes heb ik dan toch allemaal gehad?

Om iedereen die ook wel eens een tijdje niet (genoeg) sport een hart onder de riem te steken geef ik jullie mijn meest gebruikte smoesjes/excuses om niet te gaan sporten. Want ook bij fitgirls is de motivatie soms ver te zoeken.

Geen tijd

De allermeest gehoorde smoes: “ik heb geen tijd”. Op Instagram barst het van de motiverende quotes met “24 uur in een dag, en dan nog geen tijd om 1 uur te sporten?”. Klinkt allemaal heel logisch, maar soms heb ik echt geen uur per dag over om te gaan sporten. Nou is 1 uur ook wel kort, je moet naar de sportschool toe, trainen, weer terug naar huis, douchen. Al met al ben ik dan al snel 2 of 2,5 uur van huis. En als ik om 17.00 uur uit mijn werk kom en om 19.00 uur weer een afspraak heb, kan ik in die 2 uur echt niet koken, eten, trainen en me weer klaarmaken voor mijn afspraak.

Voor mijn werk trainen is ook vaak geen optie, omdat ik dan om 4 uur moet opstaan en ik toch wel graag een uurtje of 7 slaap meepik per nacht. Dus ja, hoe knullig deze smoes ook klinkt, voor mij helaas toch regelmatig wel waarheid.

smoesjes

Niet fit

Helaas iets wat me de laatste tijd (te) vaak gebeurt. Ik voel me niet fit. Ik heb veel hoofdpijn en buikpijn, en door de warmte voel me ik heel duizelig en slap. Wat mij betreft mag het wel weer herfst worden, dan ben ik altijd veel fitter! Ik merk ook dat mijn lichaam na een training langer moet herstellen dan anders. Als ik een avond heb les gegeven, voel ik me de volgende dag niet goed genoeg om zwaar te trainen en dan sla ik maar weer over.

Geen zin/andere prioriteiten

Aansluitend op mijn vorige smoes, heb ik soms ook gewoon echt geen zin. Als ik niet 100% fit ben, heb ik geen zin om nog eens aan de gewichten te gaan hangen.

Daarnaast heb ik ook regelmatig andere prioriteiten. Zo wil ik ook wel eens een avondje met mijn vriend zijn en zeg ik geen nee als vriendinnen vragen om iets leuks te gaan doen. In de weekenden ben ik altijd druk bezig met het maken van lessen en trainingen, bloggen en het huishouden. De vrije tijd die ik overhoud, besteed ik dan lekker aan shoppen, terrasjes pikken, wandelen, uit eten gaan.

smoesjes_3

Te mooi weer

In de zomer ben ik minder fit, ik ben loom, duizelig en heb sneller hoofdpijn. Mijn lijf zegt dan eigenlijk tegen me dat ik rustig aan moet doen. Het mooie weer heeft natuurlijk ook voordelen. Ik ga regelmatig lekker buiten wandelen of hardlopen. Ook ben ik veel meer buiten, lekker varen, terrasjes pikken, stedentripjes, naar het strand. Na zo’n dag eindig ik dan toch eerder met een wijntje in de tuin, dan op de sportschool.

Rust

Soms heeft je lichaam even rust nodig. Even de touwtjes laten vieren om er vervolgens weer vol goede moed tegenaan te gaan. Na een weekje niet trainen, voelt de training daarna weer lekker zwaar en voelt het alsof mijn lichaam weer wordt uitgedaagd.

smoesjes_1

Ik zit dus echt niet stil hoor, wandelen en hardlopen blijf ik altijd wel doen. Mijn fitbit geeft sowieso 6 van de 7 weekdagen 12.000 of meer stappen aan. Zo lang ik deze stomme smoesjes belangrijker vind dan krachttraining, heb ik er blijkbaar dus geen behoefte aan. Na de zomer pak ik de draad wel weer op! Dan maar geen bikini body…

Wat zijn jullie smoesjes om trainingen over te slaan? 

Rosa heeft een 30 dagen squat challenge opgezet om tijdens je vakantie te blijven sporten. Lees hier!