Het is een wonder. Altijd had ik een hekel aan de herfst. Het is het meest grauwe seizoen, vaak met veel regen en nattigheid, storm en kou. En inderdaad, het was even wennen toen de temperatuur van de ene op de andere dag een paar graden naar beneden zakte. Maar toch kan ik de herfst dit jaar voor het eerst wel waarderen. Lekker buiten bewegen zonder dat het zweet meteen op je rug staat, mooie herfstkleuren in de bomen, frisse lucht, vogeltjes en kleine diertjes die zoveel mogelijk voedsel aan het hamsteren zijn voor de winter die komen gaat… nooit verwacht dat ik dit nog eens zou zeggen, maar ik hou van de herfst!

Nog een voordeel van het najaar: lekkere seizoensproducten! Van soepen, stoofpotjes en stamppotten waar je weer helemaal van opwarmt, tot pompoen, paddenstoelen, peren en sinaasappels die het hele huis naar de herfst laten ruiken. Ik stopte al mijn nieuwe liefde voor dit seizoen in een salade en dit is het resultaat: een heerlijke salade met peer en nog veel meer! Lees snel verder voor het recept.

IMG_0136

Ingrediënten voor de salade met peer & kip

  • sla naar keuze, ik gebruikte romainesla
  • een kwart avocado
  • flinke eetlepel Griekse yoghurt
  • kipfilet, gegrild of gerookt
  • een halve peer
  • klein handje noten/zaden, ik ging voor walnoten, pijnboom-, zonnebloem- en pompoenpitten
  • een paar gedroogde cranberries

Eet smakelijk en laat me even weten hoe je deze salade met peer & meer vindt door een reactie achter te laten!

Klik hier voor meer healthy recepten.