Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog een leuk met van sportkleding weet die betaalbaar is. Want laten we wel wezen, Nike, Adidas, Röhnish, Yohga, etc. zijn natuurlijk super cool maar echt goedkoop is het vaak niet. Als fitgirl wil je je waarschijnlijk een paar keer per week in een outfit hijsen, dus dan is een beetje variatie ook wel fijn. Al is het maar omdat je vorige outfit nog in de wasmand ligt. Ik was dan ook aangenaam verrast door het nieuws dat Nederland’s bekendste budgetsupermarkt Lidl sportkleding op de markt gaat brengen. Afgelopen woensdag mocht ik als fitgirl een setje uitzoeken én meteen testen. Ik kreeg een korte intensieve personal workout van Barbara den Bak in het Sarphatiepark. Ik testte voor jullie hoe fitgirl-proof de sportkleding van Lidl is.

Mijn review van de sportkleding van Lidl

Ik stond te kijken van het brede assortiment. Lange leggings, korte broeken, fietskleding, bh’s, sokken en zelfs schoenen. Alles in verschillende kleuren en met diverse prints. Bij de collectie horen ook fitnessaccessoires zoals in-ear headphones, foamrollers etc. Super uitgebreid dus!

Ik heb de volgende items getest:

Sportbhsportkleding Lidl

Deze zat comfortable en had voldoende steun. Ook met jumping jacks bleef alles netjes op z’n plek. Ik had een bh met patches uitgekozen omdat ik anders bang ben dat je de contouren van mijn, euhh.. tepels.. ziet onder shirtjes. De bh zat lekker en knelde niet.

Sportsokjes

Prima sokjes. Ik heb ze niet lang genoeg kunnen testen om te kijken of ze nu echt goed ademden. Maar een belangijk detail vond ik dat de achterkant wat langer was, zodat het sokje echt op zijn plek blijft zitten.

Legging

Lidl sportkleding

De legging zag er leuk uit met doorzichtige stukken. Het was alleen niet zo’n super stevig materiaal. Misschien had een maat kleiner ook gekund maar ik denk ook dat het stofje niet heel dik is. Met springen en sprintjes op de plaats voelde ik alles trillen. Misschien moet ik wat strakker worden… of deze legging houd het voor mijn benen en billen niet goed bij elkaar. Mijn model, het zwarte model, scheen ook een klein beetje door.

Tanktop

Lidl sportkleding

Lekker materiaal, goede fit, mooie kleur. Deze is helemaal top! Hij kroop bij sommige oefeningen een beetje omhoog maar ik denk dat dat komt omdat ik best wel brede heupen heb ten op zichte van mijn taille. Dat heb ik wel vaker, ik had nu een S maar qua heupen had ik misschien beter een M kunnen nemen.

T-shirt

Review sportkleding Lidl

Super cool t-shirt, doorschijnend en met print die ik over de tanktop aanhad. Dat is sowieso een goede combinatie, al had ik het na een paar minuten intensieve training al vrij warm. Het shirt is zacht en echt cool. Je zou het zo tijdens een stap-avond kunnen dragen. Echt waar!

Vest

Review sportkleding Lidl

Deze had ik wel in een M, just to be sure. Zelfde materiaal als de top. In een lekker groene frisse kleur. Zat lekker! Heel erg fijn.

Schoenen

Review sportkleding Lidl

De schoenen zien er leuk uit en hebben ook een best stevige zool (ik test altijd of de zool makkelijk buigt, dat was dus niet) maar de rest van de schoen was minder stevig. Ik zou de schoenen niet aanraden als hardloopschoenen maar voor krachttraining zijn ze prima. De veters hadden van mij wat steviger gemogen.

Algemene conclusie over de sportkleding van Lidl

Al met al ben ik zeer tevreden over deze collectie! Zeker in combinatie met mijn eigen garderobe. De prijzen zijn wat je van de Lidl zou verwachten: van 6 euro voor tops en bh’s tot max 30 euro voor de schoenen. Echt bizar, voor minder dan 50 euro kan je dus jezelf helemaal in een outfit hijsen.

Als kritische consument (kritisch vooral sinds ik bij het HIER klimaatbureau werk ;-)) vroeg me wel meteen af: onder welke omstandigheden wordt deze kleding geproduceerd? Hoe kan het zo goedkoop zijn? Maar ben gerust. Na een klein onderzoekje vind ik al snel dat Lidl één van de ondertekenaars is van het Bangladesh-akkoord. Zelf verklaren ze dat de kleding zo goedkoop is omdat ze groot in kunnen kopen. Lidl is een wereldwijd bedrijf en kan op die manier deze prijsstrategie voeren.

Op 25 april is Lidl begonnen met de verkoop van fietskleding. Vanaf 2 mei ligt de fitnesscollectie in de winkels. Kan je niet wachten? Dan kan je hier vast een kijkje nemen in het look-book.

Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

X Ana