Hi girls! Vandaag deel ik jullie mijn recept voor een zelfgemaakte kip tandoori. Je hebt er aardig wat ingrediënten voor nodig maar dan heb je ook een super lekker diner. Ik leg in 9 stappen uit hoe je de Kip Tandoori maakt en de 10e stap is de rijst. Ik ga er vanuit dan iedereen wel weet hoe je rijst moet koken;-) Wil je een gezonde rijst? Klik dan hier voor het recept voor bloemkoolrijst!
Wat heb je nodig
– Grote pan
– Olie
– Ui (1 grote)
– Knoflook (2 teentjes)
– Kip (500 gram)
– Tamarinde pasta (naar smaak)
– 6 tomaten
– 1 paprika
– Vadouvan (1 volle eetlepel)
– 1 theelepel Garam Masala
– 1 theelepel Curry poeder
– Anijszaad (snufje)
– Venkelzaad (snufje)
– Raz el Hanout (snufje)
– 1 Larierblad
– 1 theelepel Gemberpuree
– Crème fraîche light (250ml)
– Roze Himalaya zout (naar smaak)
– Rijst
Bereidingswijze
1. Bak de kip in hete olie.
2. Ui en knoflook erbij doen en dit laten aan fruiten.
3. Alle droge kruiden gaan er nu bij. Dit laat je opnemen door de olie op zacht vuur totdat er een sterke geur ontstaat.
4.Voeg 1 laurierblad toe.
5. Vervolgens doe je de gesneden groenten erbij met een beetje water.
6. Dit laat je uitkoken op laag vuur totdat je de helft van de hoeveelheid hebt waarmee je begon.
7. Doe nu de crème fraîche door je gerecht.
8. Vervolgens de Tamarinde pasta. Deze goed doorroeren en nog 2 min op het vuur laten staan.
9. Als laatste nog wat zout en peper toevoegen en het is tijd om te genieten.
10. De rijst heb je natuurlijk al klaar;-) Klik hier voor ons recept voor healthy bloemkoolrijst.
Eet smakelijk! Meer recepten van ons zien? Klik hier.