Hou jij net zoveel van zalm als ik? Dan moet je dit recept echt eens proberen! Voor mij is dit echt comfort food. Als ik thuiskom na een lange, grijze, regenachtige dag dan tover ik dit feestmaaltje op tafel en voel ik me binnen no time weer goed. En het is ook nog eens super gezond. Zalm bevat volop gezonde omega-3 vetten en dankzij de asperges en champignons zit dit gerecht vol met groenten.

Ook maken? Dit heb je nodig voor 2 personen:

 • 2 zalmfilets
 • 100 – 150 gram risottorijst (andere rijst kan ook, ik gebruik het liefste zilvervliesrijst)
 • ongeveer een half doosje kastanjechampignons
 • 1 kippenbouillonblokje
 • 400 gram groene asperges
 • kruiden naar keuze

Zo ga je te werk:

 1. Haal de zalm uit de verpakking en kruid de vis naar smaak
 2. Kook de asperges in 10 minuten gaar
 3. Bak ondertussen de champignons aan
 4. Doe de rijst met het bouillonblokje bij de champignons in de pan en voeg zoveel gekookt water toe totdat de rijst net onder water staat. Laat het onder af en toe roeren rustig gaarkoken. Als het goed is, is na ongeveer 10 minuutjes het water voor het grootste gedeelte verdampt.
 5. Bak ondertussen de zalm in 8 tot 12 minuten gaar
 6. Verdeel de asperges over twee borden. Schep hier de risotto overheen en leg tot slot de zalm er bovenop. Eet smakelijk!

Maak jij wel eens risotto? En zo ja, wat maak je er dan het liefste bij? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Liefs, Ursula