Een van mijn favoriete recepten is deze vegetarische linzencurry. Linzen bevatten veel eiwitten en zijn daarom een prima vleesvervanger.
Wat heb je nodig? (wij eten dit met 2 personen)
- 1 blik linzen
- 1 rode peper
- een doosje vegetarische stukjes
- 1 pakje kokosmelk (250 ml)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- peper, zout en garam masala kruiden
- 1 bouillonblokje
- 1 rode en 1 gele paprika
- 100 gram rijst
Vegetarische linzencurry – Hoe maak je het?
Snijd de ui, knoflook en rode peper in kleine stukjes en bak dit in olie (ik gebruik altijd kokosolie, maar olijfolie kan natuurlijk ook). Daarna doe je de vegetarische stukjes erbij.
Dit laat je een paar minuten bakken, en dan kan het blik linzen erbij. Ook de kruiden kunnen erbij. Peper en zout, en ongeveer 2 eetlepels garam masala kruiden. Het bouillonblokje verkruimel ik altijd. Even alles goed door elkaar mengen en dan kan de kokosmelk erbij. Dit laat je een kwartiertje op laag vuur sudderen.
Terwijl de curry suddert (wel af en toe roeren!), kook je de rijst en snijd je de gele en rode paprika in kleine stukjes. De curry zal tijdens het sudderen wat dikker worden.
Als de rijst klaar is, is de curry ook klaar. Schep alles op een bord of in een kom, en doe de paprika er als laatste bovenop. De rauwe paprika geeft een lekker frisse smaak en een lekkere bite aan dit gerecht.
Eetsmakelijk!
Lees ook: Eet- en sportdagboek van fitgirl Ellen