We kunnen er niet meer onder uit: het is herfst. Soms zonnige dagen en soms bakken met regen. Typisch Nederlands weer eigenlijk. Toch is het een van mijn favoriete seizoenen, juist doordat het zo wisselend is. Alle blaadjes die in de meest prachtige kleuren uiteindelijk de straat bezaaien en de eerste mensen in onze straat hebben al van die kleine lampjes in hun voortuin opgehangen. Ik vind het feest. 🙂

november

Het doet me ook altijd een momentje denken aan vroeger, dat je als klein kind moe en koud van sport training of school kwam en dan had je moeder iets lekkers gemaakt. Dat als je je fiets wegzette in de tuin, je de oven al kon ruiken en je kon verheugen op dat ene kopje thee met wat lekkers. Dus toen het hier een gure dag was dacht ik; ik ga iets maken! Een lekkere romige cake zonder te veel troep, even om dat fijne gevoel terug te krijgen.

Bekijk hieronder hoe ik deze romige banaan pecan cake heb gemaakt:

Ingrediënten:

250 g spelt meel
110 ml yoghurt
120 ml olie (ik heb kokosolie gebruikt)
2 tl bakpoeder
1 eetlepel appelstroop
1 banaan in kleine stukjes (maar dat kan natuurlijk ook appel oid zijn)
3 tl kaneel
handje pecan noten

Bereiding

Verwarm je oven voor op ongeveer 175 graden. Het makkelijke aan dit recept is dat er niet echt een volgorde is, je kunt alles bij elkaar mengen. Denk er alleen even aan dat de kokos olie gesmolten moet zijn voor het mengsel. Het beslag voelt wat stugger dan je bent gewend waarschijnlijk, maar laat dat je niet twijfelen of tegen houden.

Gebruik een normale cake vorm en verdeel het beslag over de vorm. Bak deze ongeveer 30 minuten en voilà! (Doe even de satéprikker truc en je weet het!)

banaan pecan cake

Ik zou wel de cake even laten afkoelen, door de olie en yoghurt is het echt een romige cake. Je kan het ook wel op de foto zien; hij is vrij “moist.” Als je hem rustig laat afkoelen wordt hij uiteindelijk het stevigst.

Ik ben weer een beetje terug van weggeweest. Mijn MRI pakte niet helemaal zo uit als ik wilde en ik mag momenteel even niet zo veel sporten als ik gewend ben. Ik sport nu onder begeleiding zodat ik mijn schouder niet steeds overbelast. Ik vind het echt heel lastig. Je merkt ineens dat je dan je ei niet kwijt kan als je niet kan sporten zoals je wilt. Daar kwam daarna ook nog een vakantie tussendoor en een wissel van baan bij en alles stond een beetje op losse schroeven. Gelukkig is mijn keuken nog heel dus kan ik in elk geval lekker doorgaan met koken en gezonde recepten posten!

Thanks en ik hoop dat iedereen evenveel geniet van het mooie herfstweer als ik !

Klik hier voor meer healthy recepten.