Recept: Quinoa met spinazie en champignons

Quinoa is de laatste tijd heel erg populair geworden! Maar wat maakt het dat dit zo goed in de smaak valt bij iedereen? Wat is quinoa eigenlijk?

Quinoa is een plant met rode of oranje pluimen. Het zaad lijkt op graan en de blaadjes lijken op spinazie. Die blaadjes worden overigens niet gegeten. De bloemetjes zijn witgeel van kleur. De plant kan tussen 60 centimeter en 2 meter hoog worden.

De zaden lijken op graankorrels. Ze worden ook als graan in de keuken gebruikt. In Nederland dient quinoa vooral als vervanger van rijst of couscous. Glutenvrij, eiwitrijk, veel vitamines en mineralen!

Het lijkt van een afstandje ook wel een beetje op couscous, maar de smaak is toch echt heel erg eigen.
Ik vind het echt ontzettend lekker en de structuur draagt daar aan bij.
Probeer het lekker eens uit met dit onderstaande recept, dat heel goed kan als bijgerecht of als maaltijd!

Ingrediënten (2 pers)

  • 100 gram Quinoa
  • 500 gram spinazie
  • stuk of 10 champignons klein gesneden
  • parmezaanse kaas

is dat het? ja dat is het!
met weinig ingrediënten een ontzettend lekkere maaltijd op tafel zetten.

De quinoa heb ik eerst goed afgespoeld met lauw water. Even laten staan. Vervolgens maak je de quinoa een beetje hetzelfde klaar als risotto. Ik heb dus een pannetje gepakt en water toegevoegd, gewacht tot het in de quinoa is getrokken en vervolgens weer wat water toegevoegd. (dat water heb ik van te voren gekookt dat scheelt wat in tijd).

Normaal gesproken maak je risotto natuurlijk klaar met bouillon en of wijn. Aangezien ik bouillon erg zout vind en wijn persoonlijk niet zo’n lekkere smaak vind om mee te koken, gebruik ik gewoon water en voeg ik uiteindelijk eventueel nog wat kruiden toe voor wat meer pit. Vergeet niet dat de parmezaan het ook iets pittiger maakt!

Als de quinoa een klein beetje is gegaard (na ongeveer 5 minuten oid) voeg je de spinazie en de champignons toe.
En je vervolgt het garen van de quinoa en het doorroeren van de hele pan. Bij mij was het na 15 minuten op een lekkere, beetgare manier klaar. (ik vond dat wat langer duren dan ik had verwacht, maar ik ga het volgende keer eens apart koken en later bij elkaar voegen; ik vind vaak deze manier van koken wel lekker omdat dan de smaken zo in elkaar trekken). Als alles gaar genoeg is, draai je het vuur uit en doe je de parmezaanse kaas erbij. Dit roer je rustig door; net zo lang totdat het is gesmolten door het gerecht heen.

Het is een heel leuk basisgerechtje waar je eindeloos op kan variëren.

Eet smakelijk!

Ciao!

Manon

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more