Vorige week hield ik weer een eetdagboekje bij voor jullie en een van de maaltijden die daarin stond was de pasta met bloemkool en garnalen. Een absolute topper als je het mij vraagt en dat merkte een van de lezers ook op, want die vroeg om het recept. Nu ben ik de beroerdste natuurlijk niet en dus ga ik het receptje van deze pasta vandaag eens voor je uitwerken. Kun jij er vanavond, of vooruit; morgenavond, ook van genieten!
Allereerst gaan de meeste credits van dit avondmaal naar HelloFresh, want zij bedachte het basisrecept. De overige credits gaan wél naar mij, want ik voegde er iets aan toe waardoor het nóg lekkerder smaakt en ik veranderde nog iets semi cruciaals in dit recept.
Daar gaan we dan!
Ingrediënten
- Speltpasta
- Bloemkool
- Crème fraiche
- Garnalen
- Ui
- Knoflookteen
- Brocco Cress
- Hazelnoten
- Champignons
- Tijm
- Bouillonblokje
- Peper/zout
Werkwijze
HelloFresh legt het je haarfijn uit, zie hier. Het grote verschil zat het bij mij in de garnalen die ik als geheim extra ingrediënt toevoegde. Ook pureerde ik de bloemkool niet tot een gladde saus, maar voegde deze gewoon (fijn gesneden) aan de pasta toe zodat je nog een beetje een bite hebt.
Eetsmakelijk!
Foto header: HelloFresh
Meer recepten zien? Bekijk hier de pagina met alle lekkere (en gezonde!) recepten van deze site.