De herfstrecepten vliegen je om de oren. Toch wil ik deze pompoensoep graag met jullie delen. Pompoen past namelijk goed bij mijn calorie-, vet- en koolhydraatarme lifestyle (ik wil zeggen ‘dieet’ maar lifestyle klinkt gezonder). Deze pompoensoep voldoet niet alleen mijn strenge voedingswaardeneisen maar ook aan mijn eis: het recept moet makkelijk zijn. Hoewel je natuurlijk verse pompoen hiervoor kunt gebruiken, heb ik voor de voorgesneden variant van de appie gekozen. Want eerlijk is eerlijk, ik vind pompoen heerlijk (hé, dat rijmt!) maar het snijden van de pompoen vind ik echt een crime.
Onderstaand recept is een iets aangepaste versie van de snelle pompoensoep uit Pauline’s keuken.
Ingrediënten voor 3 grote kommen pompoensoep
0,75 ltr kippenbouillon
600 gr pompoen stukken (ik had dus dit)
1 ui
1 grote teen knoflook
Foelie
Peper en Zout
5 gram Olijfolie
100 gram magere Franse Kwark
Wat je moet doen
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui en de knoflook aan in de olijfolie.
- Voeg de pompoenstukken toe en bak even mee.
- Strooi wat foelie maar eventueel ook andere kruiden –ik had geloof ik ook wat paprikapoeder gebruikt – die je lekker vindt in de pan.
- Voeg de bouillon toe. Ik heb zelf niet zoveel gebruikt omdat de soep dan wat dikke is. Maar je kunt ook meer bouillon doen.
- Breng de soep aan de kook. Laat het ongeveer 15/20 minuten koken, tot de pompoen zacht is.
- Pureer de soep glad met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Schenk de pompoensoep in een kom en garneer het met een flinke lepel Magere Franse kwark.
Voedingswaarden per kom pompoensoep:
Calorieën: 99
Koolhydraten: 10 g
Vetten: 3 g
Eiwitten: 6 g
Heb je zelf ook nog makkelijke maar wel lekkere recepten voor pompoensoep? Laat het in de reacties achter. Dan kan ik ook wat afwisselen 😉
X Ana
PS. Foto van behind de scènes. Bas (vriendliefs commentaar): “Als je probeert te eten voor het koud wordt en je vriendin is een foodblogger”:
Zie ook 5 x recepten met pompoen.