Hi Fitgirls,
Daar ben ik weer! Terug van een maand lang backpacken door Indonesie. Een reis vol avontuur in de natuur, healthy food en natuurlijk prachtige stranden. Wat ik veel heb gegeten tijdens mijn vakantie in Indonesie is Gado Gado salade. Een heerlijk gerecht, bordevol groente. Maar natuurlijk ook met pindasaus, wat jammer genoeg minder gezond is.
Toen we op Bali waren kwamen we langs een super lekker, gezond en leuk tentje, in het plaatsje Changgu. Beetlenut heet het. Echt een toptentje! De lekkerste smoothies en salades voor een prikkie. Ze hadden ook een Gado Gado salade. De gezonde versie dus. Dit wilde ik natuurlijk zelf ook maken, dus heb ik dit recept gevonden en deze deel ik natuurlijk graag met jullie.
Recept: Gado Gado Salade
Ingrediënten voor 4 personen
1/4 rode kool (of een halve als je een kleintje hebt)
100 gr worteljulienne
1 rode paprika
Halve komkommer
4 kipfilets
60 gr cashewnoten
2 el ketjap
1 teentje knoflook
Peper en zout
Olijfolie
Voor de pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout
Zo maak je het
Marineer de kipfilets minimaal een uur in een marinade van 2 el ketjap, 4 el olijfolie, 1 gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Dit kun je eventueel de avond van tevoren al klaar zetten.
Grill de kipfilets aan weerszijden goudbruin en snij ze vervolgens in plakken. Je kunt ze warm maar ook koud toevoegen aan de salade. Ik vind zelf warm het lekkerste, want ik ben dol op de combi warm-koud.
Was de groentes. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes, de paprika in blokjes en de komkommer in partjes.
Doe alles in een kom. Voeg de worteljulienne toe en meng door elkaar.
Maak een pindasaus van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindadressing op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.
Verdeel de gado gado salade over 4 borden. Leg de kipfilet erboven op.
Garneer de Oosterse salade met de pindasaus.
Strooi tenslotte nog wat gehakte cashews over de gado gado salade.
Smullen.
Bron: www.uitpaulineskeuken.nl
I love it! Hopelijk jullie ook 🙂