Select Page

Eiwitten, eiwitten en nog eens eiwitten. Gelukkig is er genoeg lekkers waar dit belangrijke nutriënt inzit. Dit keer ga ik voor de crackers met eiwitsalade die ik vond op Bettys blog. Want ik moet zeggen, voordat ik aan Personal Body Plan begon zat ik regelmatig aan de salades voor op brood of toastjes. Kipkerrie, kipsaté, tonijnsalade, eiersalade, bourgondische vleessalade… Wat kon (kan!) ik daarvan smullen! Het nadeel was dat ik het nooit bij een normale portie kon houden. Op 1 pistoletjes kon ik zowaar ¾ van het bakje of misschien wel het hele bakje smeren. Heerlijk! Nu probeer ik deze salades tot een minimum te beperken. Deze salades passen vanwege het hoge vet- en caloriegehalte niet helemaal binnen mijn ‘budget’ zoals ik dat dan tegenwoordig noem. Je kunt je nu misschien voorstellen hoe blij ik was toen ik dit recept van deze super slanke én eiwitrijke eiersalade tegenkwam. Komt ‘ie:

eiersalade Ana

Benodigdheden

 • 2 eieren (je kunt het met of zonder eigeel gebruiken, maar met eigeel is dus wel iets vetter)
 • 1 eetlepel yoghurt Griekse stijl 0%
 • 1 theelepel mosterd
 • Peper en zout
 • Verse kruiden naar keuze: bieslook, dille, peterselie, etc. Ik koos voor dit gerecht voor bieslook.
 • 2 Volkoren crackers van Albert Heijn huismerk

Bereiding

 1. Kook de 2 eieren in een klein pannetje met water, gedurende 12 minuten tot ze hardgekookt zijn.
 2. Schrik de eieren, pel ze, en laat goed afkoelen. Je kunt eventueel het eigeel verwijderen, maar het hoeft dus niet.
 3. Hak de eieren in blokjes (of handig, gebruik hier eeneiersnijder voor).
 4. Roer het ei, de yoghurt Griekse stijl, de mosterd en de kruiden tot één mengsel.
 5. Breng op smaak met peper en zout.
 6. Serveer je salade op de crackers.

Voedingswaardentabel voedingswaarden eiwitsalade

 

Je ziet dat het met eigeel aanzienlijk vetter is, maar tegelijkertijd ook meer eiwitten bevat. Het is dus niet zo dat eiwitten alleen in eiwit zit!

Je kunt uiteraard de crackers ook vervangen voor iets anders, zoals rijstwafels. Rijstwafels bevatten doorgaans 30 calorieën waarvan maar 6 gram koolhydraten. Maar dan was het wit op wit en dan kwam het natuurlijk minder mooi uit op de foto 😉

Hopelijk kan ik op deze manier meer van mijn favoriete salades vervangen. Want ik moet echt zeggen dat ik het een goed alternatief vond voor de traditionele eiersalade (waarvan de basis van mayonaise is). Heb jij nog een goed recept voor bijvoorbeeld een tonijn of kipkerrie salade? Of misschien een tip hoe deze salade nóg lekkerder gemaakt zou kunnen worden? Of als je me écht blij wilt maken: een gezonde, eiwitrijke, vetarme variant van Nutella? Laat het me hieronder weten!

Enjoy!

X Ana