Het is weer ananassen-tijd, dus deze week verblijd ik jullie met een recept voor curry ananas cashew! Gisteren had ik een shoot voor het schoenenmerk est1842, yayy!! Het was een studioshoot en om de setting een beetje op te fleuren gebruikten we ananassen als props. Aan het einde van de dag ging ik weer naar huis met drie ananassen. En wat doe je dan?! Jaaa, een receptje bedenken waar ananas in kon.

ananas curry

 Ingrediënten (voor 3 porties):

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Wok de groenten in de olijfolie in een aparte pan.
  3. Snijd ondertussen de ananas in de volle lengte doormidden.
  4. Haal al het vruchtvlees eruit en snijd deze in blokjes (verwijder wel even de harde stukken in het midden).
  5. Voeg de stukjes ananas toe aan de groenten.
  6. Voeg daarna ook de kokosmelk en de Curry Madras kruiden toe.
  7. Breng het nog een beetje extra op smaak met peper en zout.
  8. Bak 2/3 van de cashewnoten even mee.
  9. Als de rijst klaar is kun je deze ook bij in je (wok)pan gooien.
  10. Hussel alles goed door elkaar.
  11. Pak de 2 holle ananassen en vul deze met het mengsel.
  12. Om het af te maken gebruiken je de overige 1/3 van de cashewnoten, strooi deze er overheen.

Voedingswaardes voor 1 portie:

  • Kcal: 560
  • Koolhydraten: 76 gram
  • Vet: 20 gram
  • Eiwit: 16 gram

ananas cashew curry

Mmmm dit receptje was voor mij zeker voor herhaling vatbaar! Benieuwd naar nog meer recepten van mij? Kijk dan hier of hier! Of benieuwd naar andere persoonlijke blogs, kijk dan hier!

Enjoy your weekend!

Liefs,
Chantal