Vandaag deel ik een all time favourite: de couscoussalade. Het is een heerlijk zomers gerecht, maar ook nu het wat herfstachtig begint te worden is het nog prima te eten. Het is namelijk zowel warm, lauw, of koud lekker. Superhandig, want op deze manier kun je een restje de volgende dag meenemen als lunch. Ik geniet er altijd van wanneer dit voor mijn neus staat en het valt ook bij mijn tafelgenoten altijd in de smaak. Dus bij deze:

Wat heb je nodig voor deze couscoussalade?

Voor drie à vier personen:
– Couscous
– Chorizo (salami is ook een goede optie)
– Twee avocado’s
– Rucola
– Een rode paprika
– Een pakje geitenkaas met honing
– Zak ongezouten cashewnoten
– Paar handjes rozijnen (naar eigen smaak)

Wat moet je doen?

1. Zet een waterkoker aan!
2. Laat de rozijnen wellen in een kom met lauw warm water.
3. Snijd de chorizo (of salami) in stukjes en bak deze in een koekenpan.
4. Snijd de rode paprika in stukjes en voeg deze vervolgens aan de licht gebakken chorizo toe.
5. Snijd ondertussen de avocado’s en de geitenkaas in stukjes en doe dit alvast in een grote saladeschaal of kom.
6. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat. Meestal is het zo dat je kokend water bij de couscous in een pan kunt doen en dit een aantal minuten moet laten wellen. De verhouding water en couscous bepaal ik altijd op gevoel. Het gevaar hiervan is dat het erg plakkerig of juist erg droog kan worden.
7. Wanneer de couscous aan het wellen is in een pan, haal je de chorizo en paprika van het vuur en gooi je dit bij de avocado en geitenkaas.
8. Voeg vervolgens de couscous bij alle ingrediënten en meng het geheel goed door.
9. Vergeet de nootjes en de rozijntjes niet door de salade te doen.
10. Rucola kun je los bij de couscoussalade eten: gewoon als bedje op je bord!

Geniet van je couscoussalade!

Klik hier voor meer healthy recepten op Followfitgirls.com

couscoussalade