Select Page

Dit is het derde weekmenu waarmee je lekker kan gaan preppen!

Ik ben bezig met Personal Body Plan (waarom? Dat lees je hier) en maak wekelijks een menu die ik met jullie deel. Dit menu is gericht op mijn persoonlijk doel, namelijk een tijdelijk energietekort creëren. Wat ik doe is: ik doe op zondag alle boodschappen voor de hele week. Dan maak ik op zondag het eten klaar voor maandag, dinsdag en woensdag. Woensdagavond maak ik het eten voor donderdag en vrijdag. Vaak heb ik dan wat over waar ik in het weekend van kan eten. Verder vind ik het fijn om juist in het weekend niet teveel te plannen – zeker niet wat betreft het eten – omdat ik van spontane uitjes en etentjes houd. 

Je kunt de menu’s helemaal proberen, maar ook ter inspiratie gebruiken. De hoeveelheden zijn misschien niet altijd helemaal duidelijk en dat is omdat ik dit aan de hand van mijn handpalmen probeer in te schatten.

Handpalm of calorie?

Eerder deze week schreef ik een artikel over de handpalm-methode en het tellen van calorieën. Omdat ik braaf altijd een week vooruit mijn weekmenu al af heb, zullen jullie in dit menu nog de handpalm-methode terugzien. Dit is eigenlijk wel een makkelijkere methode voor als je mijn menu wilt toepassen op je eigen hoeveelheden. Vanaf volgende week zien mijn menu’s er iets anders uit, maar dat zie je vanzelf!

Vorige week: Gevulde courgette, maïs-kippensoep en salade met gerookte kip en mango

Ik hoop dat jullie genoten hebben van de recepten die ik bij elkaar had gezocht. Zelf vond ik de gevulde courgette echt een topper. Ideaal voor je eiwitten en nog heerlijk ook! De maïs-kippensoep was bij mij aan de zoute kant en heb ik wel wat meer water moeten gooien als dat in het recept was. Wat ik trouwens heb gebruikt was gekookte kip met bouillon, uit een pot. Zo hoefde ik de kip niet apart te kopen en was het al goed gegaard. Maar misschien dat het dus daarom ook zouter dan was dan ik wilde. De salade met mango vond ik wel oké, maar minder spannend dan het klonk in het recept. Ik ben dan ook op zoek naar goede salade gerechten waar veel eiwitten inzitten (maar laag in vet en koolhydraatgehalte), dus als je hier nog lekkere recepten van hebt liggen: kom maar door!groentehart

Komende week: vezelrijke kwarktaart, courgette-spaghetti en hartige muffins

Eén van mijn favorieten, de courgette-spaghetti, blijft maar terugkomen in mijn menu’s. Ik vind dit een super simpel gerecht, je kunt er lekker mee variëren en het is snel klaar. Bovendien heb ik dan niet het idee dat ik alleen maar groenten eet, terwijl de basis al minimaal 200 gram courgette is. Wat trouwens wel handig is om in huis te hebben is een juliennesnijder (ik heb de mijne via bol.com besteld). Zelf de lange sliertjes maken kan natuurlijk ook, maar daar ben ik toch echt te lui voor. Verder raad ik je aan – als je met een juliennesnijder de courgette te lijf gaat – om de courgette steeds een kwartslag te draaien. Op die manier snijd je niet de pulp mee die in het midden zit en eigenlijk te zacht is voor de spaghetti die je wilt hebben. Uiteraard gooi ik het middenstuk niet weg, want dat vind ik zonde! Ik gooi het met gekookte broccoli, water en bouillon in de blender zodat ik een lekker soepje heb die ik eigenlijk op elk moment van de dag kan eten.

De vezelrijke kwarktaart hebben jullie misschien ook al eerder voorbij zien komen. Het ziet er bij anderen altijd zó lekker uit dat ik die wel moest proberen.

Heel veel succes met jullie sport- en eetplanning deze week!

Hier kan je het menu downloaden. Enjoy!

X Ana