Ik ben bezig met Personal Body Plan (waarom? Dat lees je hier) en maak wekelijks een menu die ik met jullie deel. Dit menu is gericht op mijn persoonlijk doel, namelijk een tijdelijk energietekort creëren. Ik probeer hierbij niet langer dan drie dagen achter elkaar hetzelfde te eten. Wat ik doe is: ik doe op zondag alle boodschappen voor de hele week. Dan maak ik op zondag het eten klaar voor maandag, dinsdag en woensdag. Woensdagavond maak ik het eten voor donderdag en vrijdag. Vaak heb ik dan wat over waar ik in het weekend van kan eten. Verder vind ik het fijn om juist in het weekend niet teveel te plannen – zeker niet wat betreft het eten – omdat ik van spontane uitjes en etentjes houd. VB boodschappen

Je kunt de menu’s helemaal proberen, maar ook ter inspiratie gebruiken. De hoeveelheden zijn misschien niet altijd helemaal duidelijk en dat is omdat ik dit aan de hand van mijn handpalmen probeer in te schatten. Mijn boodschappen lijst maak ik door middel van het turven van de porties. Op deze manier schat ik in hoeveel ik van wat nodig heb.  

Spruiten? Say whaaaaat?!

Wie had gedacht dat ik ooit uit mezelf spruiten zou eten? Na het recept van vorige week weet ik in ieder geval zeker dat ze vaker op het menu zullen verschijnen. Een rood pepertje deed het bittere van de spruit nagenoeg verdwijnen! Ook de boontjes met ui, ketjap en sambal vond ik een succes. Beide recepten waren lekker én simpel, daar houd ik van. Bovendien zijn zulke gerechtjes ook goed voor de portemonnee. Ook daar probeer ik altijd rekening mee te houden. Dat is ook een van de redenen waarom je sommige van mijn maaltijden, zoals mijn ontbijt en pre-bed time meal, niet zo vaak zal zien wisselen. Ik koop het liefst groot in en houd er niet van om eten weg te gooien. Met recepten als de pancake of omelet kan ik variëren zonder al te veel na te hoeven denken: ik gebruik gewoon wat ik voor handen heb. In de praktijk komt het er vaak neer op dat ik ontbijt met een wortel, courgette of banana pancake. Mocht dit niet voldoende ontbijt voor je zijn – zoals bij mij vaak het geval is – dan kun je er een beetje kwark bij eten of een glas 0% vet melk.

De Thaise kippensoep vond ik de eerste dag wel lekker. Helaas waren de sugarsnaps de tweede dag niet meer zo knapperig. Daar was bij de pastinaaksoep geen sprake van. Wat heb ik hiervan gesmuld! Júist de tweede en de derde dag, want toen was de smaak van rozemarijn er helemaal ingetrokken. Jammie!

Komende week: gevulde courgette, maïs-kippensoep en salade met gerookte kip en mango

Deze week op het menu! Gevulde courgette met hüttenkäse en ham

Deze week op het menu! Gevulde courgette met hüttenkäse en ham

Ik ben benieuwd of jullie mijn recepten of misschien zelfs het hele menu hebben uitgeprobeerd. Wat vonden jullie een succes? Of misschien juist niet? Of heb je mijn vorige post helemaal gemist en ben je juist benieuwd naar de recepten, dan kun je ze hier het menu nog eens bekijken. Voor deze week heb ik weer een hoop lekkers in petto. Omdat ik van mijn Personal Body Plan-coach nóg meer groenten moet proberen te eten, zal je dit ook terug zien in mijn weekmenu.

Hier kun je het menu downloaden. Enjoy!

X Ana