Het klinkt vaak zo lekker simpel; weinig tot geen aandacht besteden aan de negatieve gedachten en je enkel focussen op het goede. Ik denk dat we allemaal diep van binnen wel weten dat dit het allerbeste zou zijn, maar toch is het lastig om (altijd) positief te zijn. Er sluipen altijd weer gedachten en gevoelens binnen die de boel in de war schoppen en ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik teveel bezig ben met wat er niet goed gaat in plaats van wat er allemaal wél goed gaat.

Maar… hoe dan?

Om dit te veranderen ben ik onder andere al begonnen om meer bezig te zijn met meditatie. Meer hierover lees je in dit artikel. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om te zorgen voor die positieve mindset. Zo kun je door een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine al zorgen dat je negatieve gevoelens meer laat voor wat ze zijn en je focussen op positieve gedachten. Meer hierover vind je in dit artikel: 5 Stappen naar een positieve mindset.

Ik heb ook meerdere keren gelezen dat het schijnt te helpen als je je dag afsluit door op te schrijven wat er vandaag allemaal goed ging en je zo met een positief gevoel gaat slapen. Of tegen jezelf in de spiegel zeggen dat je overal super goed in bent. Wat dat betreft kunnen we nog heel wat leren van de kleine meid in dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=Cgw8OFVHzd4

Benieuwd naar de week van fitgirl Ursula? Bekijk hier haar fotodagboek.