Tips voor een positieve mindset

Het klinkt vaak zo lekker simpel; weinig tot geen aandacht besteden aan de negatieve gedachten en je enkel focussen op het goede. Ik denk dat we allemaal diep van binnen wel weten dat dit het allerbeste zou zijn, maar toch is het lastig om (altijd) positief te zijn. Er sluipen altijd weer gedachten en gevoelens binnen die de boel in de war schoppen en ik betrap mezelf er ook regelmatig op dat ik teveel bezig ben met wat er niet goed gaat in plaats van wat er allemaal wél goed gaat.

Maar… hoe dan?

Om dit te veranderen ben ik onder andere al begonnen om meer bezig te zijn met meditatie. Meer hierover lees je in dit artikel. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om te zorgen voor die positieve mindset. Zo kun je door een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine al zorgen dat je negatieve gevoelens meer laat voor wat ze zijn en je focussen op positieve gedachten. Meer hierover vind je in dit artikel: 5 Stappen naar een positieve mindset.

Ik heb ook meerdere keren gelezen dat het schijnt te helpen als je je dag afsluit door op te schrijven wat er vandaag allemaal goed ging en je zo met een positief gevoel gaat slapen. Of tegen jezelf in de spiegel zeggen dat je overal super goed in bent. Wat dat betreft kunnen we nog heel wat leren van de kleine meid in dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=Cgw8OFVHzd4

Benieuwd naar de week van fitgirl Ursula? Bekijk hier haar fotodagboek.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more