Dit bijgerecht met sperziebonen en sambal maak ik regelmatig. Ik ben fan van sperziebonen. Ze vullen namelijk goed en smaken nog beter! Volgens het voedingscentrum kun je deze specifieke boontjes vanwege hun kleur en gezondheidseffecten rekenen tot groenten. Dit is anders dan andere peulvruchten/bonen zoals bijvoorbeeld bruine bonen, die meer koolhydraten bevatten. In een handomdraai kun je met een paar ingrediënten dit heerlijke bijgerecht maken.

http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/peulvruchten.aspx

 Wat je nodig hebt voor 2 porties sperziebonen met sambal:

  • 400 gram sperziebonen (ik koop bij de Albert Heijn boontjes die al gesneden zijn)
  • 1 ui
  • 1,5 eetlepel kokosolie
  • 1 el sambal manis
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 1 teentje knoflook

Wat je moet doen:

  1. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en de ui 5 minuten.
  4. Voeg de sambal en ketjap toe en verwarm nog 2 minuten.
  5. Giet de bonen af en voeg toe aan de pan met ui. Even een paar keer omscheppen!

Tip: Combineer de sambalboontjes met een burger!

Sperziebonen

 

Ik hoop dat jullie net zo van deze sambalboontjes smullen als ik! Heb jij ook van dit soort makkelijke recepten? Deel ze dan met mij! Ik doe graag nieuwe inspiratie op.

X Ana

Lees ook: Winderigheid tijdens het sporten? 5 x oorzaken & tips om de schade te beperken