Anouk en ik zijn beide ontzettend gek op pindakaas en toen we dit recept voor een pindakaastaart tegenkwamen liep het water ons in de mond. Yummie! In het engels klinkt ie trouwens lekkerder; Peanut butter pie. Ook fijn; deze taart kun je zonder oven maken!

Heb jij je ook wel eens afgevraagd waarom sporters zo dol zijn op pindakaas? Pindakaas is toch hartstikke vet? Pindakaas is inderdaad vet, maar het is ook goed voor je. Pindakaas bevat redelijk veel vet, maar dit is het goede soort vet, het essentiële vet dat het lichaam nodig heeft. Dit zijn voornamelijk onverzadigde vetzuren, die het hart en de bloedvaten beschermen. Ook bevat het weinig cholesterol. Het bevat redelijk wat calorieën, maar zorgt er ook voor dat je na het eten van pindakaas langer verzadigd bent, waardoor je minder zin hebt in tussendoortjes. Daarnaast is pindakaas ook een goede bron van eiwitten. Eiwitten houden de stofwisseling op peil en zijn belangrijk voor spieropbouw en –herstel. Naast de goede vetten en eiwitten zitten er ook koolhydraten in pindakaas. Koolhydraten geven je energie, die je goed kunt gebruiken voor het sporten. Benieuwd welke pindakaas je het beste kunt kiezen? Lees Ellens blog: Is pindakaas goed of slecht?

Ingrediënten

Op internet vonden we verschillende recepten voor een pindakaastaart maar wij kiezen natuurlijk de variant die het meest fitgirl verantwoord is: de suikervrije variant. Dit zijn de ingrediënten:

1 cup (220 gram) walnoten
1 cup (220 gram) cashewnoten
2 el honing (officieel niet helemaal suikervrij, je kunt dan beter stevia of palmsuiker gebruiken)
3-4 el amandelmelk
1 tl kaneel
1/4 tl zout
1 cup (220 gram) suikervrije pindakaas (Body&Fit)
3 rijpe bananen
nog eens 3 el amandelmelk
nog eens 1/4 tl zout
1 tl stevia
1/3 cup (45 gram) 85% chocolade stukjes

Zo maak je het

Ok, de ingrediënten zijn in huis. Tijd voor het echte werk! Benieuwd hoe je deze taart maakt? Bekijk het stappenplan hier. Meer taartrecepten zonder oven zien? Klik hier. 

pindakaas taart