Ontbijt inspiratie: Overnight Havermout

Het was alweer een tijd geleden dat ik havermout at als ontbijt. Vorig jaar at ik veel vaker havermout als ontbijt, op een gegeven moment ging het me tegenstaan omdat het elke keer hetzelfde was. Nu kreeg ik toch weer echt zin in havermout, misschien komt dat ook doordat de zomer voorbij is, en mijn lichaam behoefte heeft aan energierijk voedsel.

De laatste tijd at ik weinig havermout als ontbijt. Terwijl havermout echt ontzettend goed is om mee te ontbijten! Blijkbaar was ik havermout even vergeten. Gelukkig zijn de havermout en ik weer goede vrienden, want dit havermout ontbijtje is erg lekker en voedzaam!

Doordat havermout zoveel oplosbare vezels bevat, zwelt het in de maag op en houd je langer een ‘vol’ gevoel. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen en er geen snelle piek ontstaat in je bloedsuikerspiegel. De energie wordt langzaam afgegeven.

Havermout is voedzaam

Wie weleens havermout als ontbijt eet, heeft vast gemerkt dat je jezelf lang verzadigd voelt. Havermout bevat namelijk oplosbare vezels, dankzij deze vezels heb jij een langer vol gevoel. Daarbij houdt havermout jou bloedsuikerspiegel op peil, dit komt omdat de koolhydraten in havermout langzaam worden opgenomen.

peer-havermout-warm

dav

Daarbij bevat havermout veel vitamines, mineralen en verlaagt deze volkoren graan je cholesterol. Naast al deze feitjes over havermout vind ik havermout ook nog eens ontzettend lekker. Je kan havermout gebruiken voor bij het ontbijt als pap, crumble of wat dacht je van koekjes van havermout?! Ik zie genoeg food bloggers die heel creatief zijn met deze graansoort.invriestips - havermout

Overnight havermout ontbijt

Dat je havermout in een pannetje kan koken dat wist je waarschijnlijk al. Heb je ook weleens havermout de nacht in de koelkast gelaten zonder te koken? Dat kan namelijk ook, vooral handig als je in de ochtend niet zo’n zin hebt om vroeg op te staan om je ontbijt klaar te maken. Overnight havermout is dus ideaal als je toch goed wil ontbijten. Aangezien je in de ochtend minder tijd nodig hebt om je ontbijt klaar te maken, moet je wel even een paar minuten vrij maken in de avond om je ontbijt voor te bereiden. Zorg er in ieder geval voor dat je amandelmelk (ander soort melk mag natuurlijk ook), chiazaad, 1 banaan, havermout en kaneel in huis hebt!

Nadat je de banaan hebt geprakt en alle ingrediënten in een kommetje hebt gedaan (en gemengd), hoef je alleen nog maar te slapen en te dromen over jouw perfecte havermout ontbijt! Je kan deze havermout gewoon de volgende dag zonder te koken op eten. Zelf vind ik het wel lekker om mijn havermout even op te warmen.

Overnight havermout recept

Benieuwd naar dit recept, lees dan snel verder en geniet nog de volgende dag van dit ontbijt!

Ingrediënten

Voor de havermout

 • 1 banaan
 • 1tl kaneel
 • 1,5 cup amandelmelk
 • 1/3 cup water
 • 2 el chiazaad
 • 1/3 cup havermout

Voor de topping

 • klein handje amandelen
 • klein handje rozijnen
 • klein handje pompoenpitten
 • klein handje geroosterde kokosvlokken
 • 1 el hennepzaad
 • 1 el gemengde notenpasta

Bereiding

 1. Prak de banaan helemaal fijn in een kom. Meng de amandelmelk, water, havermout, chiazaad en kaneel erdoorheen. Roer er even met een garde of vork door dit mengsel.
 2. Plaats de kom afgedekt in de koelkast.
 3. De volgende ochtend.
 4. Haal je kom uit de koelkast en je kan ervoor kiezen om je havermout nog even te verwarmen.
 5. Versier je overnight havermout ontbijt met de amandelen, rozijnen, pompoenpitten, hennepzaad, geroosterde kokosvlokken en een schepje gemengde notenpasta!

Meer healthy recepten zien? Klik hier. 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more