Na een avond stappen eindig ik meestal in de eerste beste shoarmatent. De kapsalons en döner kebab laat ik aan me voorbij gaan, maar een pita ham/kaas of een pizzapunt gaat er altijd wel in. En dan heb ik het nog niet eens over the day after.. Dé dag waarop ik mezelf bijna nooit in de hand kan houden en wanneer mijn doorgaans toch vrij gezonde levensstijl in een klap verdwijnt. Hallo ongezond eten! Tevens de dag waarop het lijkt alsof de rem verdwenen is en er ineens veel meer in mijn mond kan dan normaal het geval is.

Shoarma, patat en pizza

Waarom is dat eigenlijk; ongezond en veel eten als we moe zijn? Is onze rem die normaal na een goede portie ‘ho stop’ zegt ook moe? En hebben we dan echt te weinig energie om iets gezond klaar te maken? Eigenlijk klink klare onzin en een slap excuus, want ik ben altijd degene die het hardst roept dat gezond eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Een simpel appeltje met kaneel is tenslotte zo gemaakt, net als die lijnzaadcracker met notenpasta zo gesmeerd is en ook dat bakje kun je in een minuut volgooien met yoghurt en wat lijnzaad, fruit en granola. Maar toch doen we het niet. Ik althans niet en de grote vraag blijft waarom niet.

ongezond-eten-1

Marlotte schreef er een uitgebreid artikel over en mocht jij ook benieuwd zijn waarom je op een minder energieke dag naar ongezonde voeding grijpt, moet je het zeker even lezen. Zodat we voortaan wel beter weten en je mij niet meer spot in de shoarmatent waar het eten eigenlijk nooit echt lekker is. Lees hier: Waarom eet je meer als je moe bent.

Ben jij dol op een spaghetti bolognese of een lekkere pasta pesto? Dan hebben we goed nieuws voor je!