Waar we omega 3 voor nodig hebben

Een tijdje geleden schreef ik al een artikel over welke voedingssupplementen belangrijk zijn (in mijn ogen) en waar ze dan precies voor dienen. Een van die supplementen is het omega 3 supplement; eentje waar ik al lange tijd trouw aan ben vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Tijd om deze eens verder onder de loep te nemen en te bekijken waar deze vetzuren nu precies voor dienen en welke effecten dat met zich mee brengt.

Waar zit het in?

Eerst even terug naar de kern, want wat zijn omega 3 vetzuren precies? Het is een groep meervoudige onverzadigde vetzuren die ons beschermen tegen hart- en vaatziekten. Een van de belangrijkste uit deze groep is alfa-linoleenzuur. Dit wordt gezien als een essentieel vetzuur en deze wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt, maar moet dus binnenkomen door middel van plantaardige voeding. Lijnzaadolie is de belangrijkste bron van alfa-linoleenzuur. Daarnaast komt het voor in walnoten, soja- en raapzaadolie, plantaardige margarines en in mindere mate in vlees en groene bladgroenten.

De groep bestaat daarnaast uit onder andere eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Dit zijn visvetzuren waarvan, vrij vanzelfsprekend, de belangrijkste bron vis is en dan met name vette vis zoals zalm, makreel en sardines. De gezondheidsraad raadt dan ook aan om minstens een keer in de week vette vis te eten zodat je voldoende vetzuren binnenkrijgt. Mocht dit niet lukken, is een omega 3 supplement een goede aanvulling op je voeding omdat dit vol zit met EPA en DHA.

omega 3

Waar is het goed voor?

Nu we weten wat omega 3 vetzuren precies zijn en waar we ze in kunnen vinden, willen we natuurlijk nog graag weten waarom deze zo belangrijk zijn. Kort gezegd is omega 3 goed voor je hart, hersenen, gewrichten en hersenen. Uit steeds meer onderzoeken komt naar voren dat de visvetzuren zouden helpen tegen ziektes als alzheimer, parkinson en depressie. Daarnaast stimuleert omega 3 vetverlies, verbetert het de gezondheid van je huid, geeft het je immuunsysteem een boost en vermindert het ontstekingen.

Genoeg voordelen dus en als jij niet of moeilijk aan die een keer vette vis per week komt of gewoon een beetje extra wilt, biedt omega 3 uitkomst. Bij Flinndal bestel je bijvoorbeeld zuivere omega 3 supplementen gemakkelijk online. Deze bevatten bovendien een hoog gedoseerd visoliesupplement en zijn dubbel gezuiverd zodat ze zo puur mogelijk blijven.

Zin in een goede workout, maar heb je weinig tijd? Bekijk hier onze 7 minuten workout.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more