Mijn nieuwe verslaving: Fitbit Charge HR

Een activity tracker stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en een paar weken geleden besloot ik er dan ook echt één te bestellen. Het werd de Fitbit Charge HR. Kwam nu helemaal goed uit want mijn hartslagmeter is kapot gegaan en ik vond het toch wel vrij irritant dat ik na het sporten niet kon zien hoeveel calorieën ik had verbrand en hoe mijn hartslag was. Maar mijn nieuwe vriendje Fitbit is meer dan alleen een hartslagmeter. En het is ook vrij verslavend kan ik je mededelen. Tijd voor een uitgebreide review!

Wat kan de Fitbit Charge HR?

Deze activiteitstracker meet de hele dag met me mee. Het is ideaal want er is een app aan gekoppeld waar je alle informatie uitgebreid terug kunt lezen. Op de fitbit zelf kun je gedurende de dag de volgende informatie teruglezen:

 • De tijd (altijd handig)
 • Je hartslag
 • Het aantal stappen dat je die dag al hebt gelopen
 • Hoeveel kilometers je al hebt afgelegd
 • Het aantal calorieën dat je al hebt verbrand
 • Het aantal trappen dat je die dag al hebt gelopen

Daarnaast kun je een stopwatch aanzetten voor als je gaat trainen. En, wat ik persoonlijk een hele fijne functie vindt: hij trilt als je gebeld wordt. Hij is dus gekoppeld aan mijn iPhone die ik vaak op ‘stil’ heb staan en daardoor nog wel eens wat telefoontjes kan missen als hij niet in de buurt ligt. De bijbehorende app geeft nog veel meer informatie. Hier kun je doelen instellen die je per dag wilt behalen en hier kun je teruglezen of je dit hebt gehaald. Naast bovenstaande punten kun je in de app ook nog de volgende informatie vinden:

 • Track exercise: hoe was je training? Wat was de tijd dat je hebt getraind, je gemiddelde hartslag en het aantal calorieën dat je hebt verbrand? En heb je vooral op vetverbrandingsniveau getraind of juist conditioneel? Vriendje Fitbit houdt het allemaal bij!
 • Je kunt bijhouden hoeveel je weegt en hij geeft in een grafiek weer hoe dit (eventueel) veranderd
 • Hoeveel calorieën je nog ‘over’ hebt en dus nog mag eten die dag. Ik heb mijn Fitbit gekoppeld aan MyFitnessPal waar ik dagelijks invoer wat ik allemaal eet. Doordat ik daarnaast ook beweeg rekent hij uit wat je dus nog mag innemen zodat je je ingestelde doelen kunt behalen. In mijn geval is dit op hetzelfde gewicht blijven.
 • Je kunt bijhouden hoeveel je op een dag drinkt. Nu drink ik de hele dag door thee en water en vind ik dit niet heel interessant want ik kom meestal wel aan mijn 2 liter.
 • Je hartslag in rustmodus. Dit geeft hij ook weer in een grafiek. Bij mij is dit gemiddeld 58 slagen per minuut.
 • Het aantal actieve minuten per dag en per week.
 • Hoe je hebt geslapen. Wat ik handig vind is dat je niet hoeft in te stellen dat je gaat slapen maar dat ‘ziet’ Fitbit zelf. Hij meet hoeveel uur je hebt geslapen, hoeveel keer je ’s nachts wakker bent geweest en hoe vaak je ‘restless’ was.

Het uiterlijk

De Fitbit is gemaakt van een soort rubber en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik heb gekozen voor de meest neutrale kleur: zwart. Het verschil met mijn hartslagmeter is dat de Fitbit om je pols zit in plaats van om je middel. Op zich heel handig want ik moet er niet aan denken om de hele dag met een hartslagmeter om mijn middel om te lopen. Bovendien had ik met sporten ook nogal eens dat hij afzakte en dat is hierbij niet het geval. Het enige kleine nadeel is dat je de Fitbit de hele dag moet dragen als je goede informatie wilt en dat betekent dus een nieuw horloge. En dat is voor mij nog wel een dingetje. Als ‘modemeisje’ ben ik nogal gek op mijn gouden Marc Jacobs horloge en bijpassende sieraden. De Fitbit is niet helemaal stylish verantwoord, behalve tijdens het sporten natuurlijk. Soms kies ik ervoor om wel mijn gewone horloge te dragen en de Fitbit draag ik dan iets hoger onder mijn kleding. Ik slaap ook met de Fitbit en ik had verwacht dat ik dit vervelend zou vinden maar dit is gelukkig helemaal niet het geval.

fitbit charge hr

Mijn ervaring met de Fitbit Charge HR

Dit is mijn eerste ervaring met een activiteitstracker en zoals ik al zei werkt het vrij verslavend. ‘S ochtends ben ik direct nieuwsgierig hoe ik heb geslapen en waar voorheen mijn mailbox als eerste geopend werd is dat nu de app van Fitbit. Ook is het heel leuk om te zien hoeveel stappen je al hebt gelopen, hoeveel calorietjes je hebt verbrand met een bepaalde activiteit en hoeveel trappen. Als je goed je best doet wordt je ook nog eens beloond met zogenaamde ‘badges’. Zo heb ik al een aantal keer de Sneakers badge gekregen omdat ik meer dan 10.000 stappen had gelopen. Ik heb een Marathon badge omdat ik 42 lifetime kilometers heb gemaakt en de Redwood Forest Badge omdat ik meer dan 25 trappen liep op één dag. Dit was trouwens tijdens een dagje klussen waarbij ik veel van boven naar beneden moest lopen, vandaar die Badge;)

Ik ben erg blij met de Fitbit, op één puntje na. Ik twijfel of hij het wel zo goed doet tijdens mijn trainingen. Laatst deed ik een Insanity HIIT workout waarbij ik 40 minuten flink gezweet had. Volgens de app had ik slechts 216 calorieën verbrand en was mijn workout voor 95 % op vetverbrandingsniveau. En dat was niet bepaald hoe het bij mij aanvoelde. Een tijd geleden schreef ik een uitgebreide blog over mijn Insanity ervaringen en daarin is te lezen dat ik met dezelfde workout destijds 325 kcal verbrandde. Ik heb op internet gelezen dat je de Fitbit tijdens het trainen wat strakker en hoger moet doen, ik denk dat het daardoor komt. Mijn Fitbit zat vrij los en als je dan de hele tijd springt kan hij het niet goed meten. Toen ik tussendoor keek zag ik dat hij af en toe mijn hartslag kwijt was.

Ik vind het ook heel leuk om te zien dat je met fietsen ook nog best wat calorieën verbrand. Ik ben een tijdje geleden verhuisd en moet nu 20 tot 25 minuten fietsen naar kantoor. Daarmee verbrand ik volgens Fitbitje toch al snel zo’n 120 tot 160 calorieën mee. En dat is dan alleen de heenweg. Ik ben heel benieuwd of dit klopt en ik ga het binnenkort een keer vergelijken met een hartslagmeter die speciaal geschikt is voor het meten van je sportactiviteiten.

Ik ben heel benieuwd of jullie ook een activity tracker hebben of dat jullie na het lezen van mijn review misschien wel enthousiast zijn geworden! Ik heb mijn Fitbit hier besteld bij Coolblue. 

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more