Waarschijnlijk is de term crossfit voor de meeste van jullie niet onbekend. Ook ik was bekend met deze term, alleen wat crossfitten nou echt inhield, daarvan had ik geen idee. Tot mijn eerste crossfit ervaring bij Unscared Crossfit in Utrecht!

Crossfit voor dummies

Op internet is veel te vinden over crossfit. Met deze informatie zou ik crossfit omschrijven als een workout waarbij je verschillende oefeningen voltooid. Daarbij is een crossfit programma niet gericht op één bepaalde oefening, maar bereid je jouw lichaam voor op verschillende oefeningen. Over het algemeen wordt er gezegd dat je door een crossfit workout echt fit wordt.

Maar om nou echt te weten wat Crossfitten nou precies is en wat het met je lichaam doet vond ik het tijd om eens kennis te maken met deze workout.

Unscared Crossfit in hartje Utrecht

Op een centrale locatie dichtbij de Amsterdamsestraatweg is Unscared Crossfit gevestigd. In een industrieel pand waar vroeger treinen werden opgeslagen is er een crossfit walhalla neergezet. Deze workout ruimte is indrukwekkend, hoge plafonds en allemaal verschillende toestellen die je ook verwacht bij crossfit. Een grote stoere speeltuin voor volwassenen!

crossfit

Samen met Daina van Explore Utrecht ging ik de crossfit uitdaging aan. Vriendelijk werden we begroet door Jochem Oldenbroek, mede-eigenaar van Unscared Crossfit. Hij crossfit nu alweer vijf jaar en is bekend geraakt met Crossfit door de Fran workout (elke Crossfit workout heeft een benaming, en dit zijn vaak vrouwen namen). Je wordt al enthousiast als je naar Jochem zijn verhalen luistert, hij kan er volgens mij uren over doorpraten.

Hero WOD ‘J.T.’

De Crossfit deelnemers worden iedere maand getraind voor een echte crossfit workout. De afgelopen maand trainde ze voor de Hero WOD ‘J.T.’. Het was mijn lucky day want deze workout werd officeel gelanceerd…

De Hero WOD ‘J.T.’ oefeningen

  • Handstands push ups
  • Ringdips
  • Push ups

Voordat deze workout werd uitgevoerd kregen we eerst een warming up, tijdens deze warming up deden we push ups, planks en een aantal andere oefeningen. De trainers letten goed op je houding en techniek van de oefening. Persoonlijk vind ik dit erg fijn, hierdoor kan je jezelf verbeteren. Na de warming up werden de verschillende oefeningen voor de Hero WOD ‘J.T. voorgedaan en hadden we zelf de tijd om deze te oefenen.

Ready, Set, Go!

Trillende handjes en zenuwen gingen door mijn lijf, het was tijd, tijd om de Hero WOD ‘J.T.’ uit te voeren.

In 17 minuten probeer je drie rondes te voltooien met de drie oefeningen. De drie rondes werden ingedeeld in sets van 21, 15 en 9, je kon ook kiezen voor 15, 9 en 6. Ik heb gekozen voor de tweede optie.

Duistere rauwe techno muziek galmde door de zaal. En iedereen ging ervoor! Ik vond het heftig maar ik ging door, volhouden drie rondes en je workout is compleet. Mijn personal record was 10.10!

crossfit

Mijn Crossfit beleving

Na 60 minuten crossfit was mijn lichaam wel op. Alleen mentaal had ik zoveel energie, alle mensen daar waren behulpzaam positief en steunden elkaar tijdens de workout. Ik vond het erg tof om te zien hoe iedereen zichzelf wilde verbeteren en er echt voor ging. Ik heb nu zeker een beter beeld van een Crossfit workout. Als je fitter en sterker wilt worden is Crossfit zeker een aanrader!

Het is leuk om als fitgirl verschillende sporten uit te proberen. Heb jij het artikel van Ellen al gelezen met haar ervaring met Bikram yoga?