Daar ben ik weer! Helemaal ontspannen en met een sun kissed skin ben ik vrijdag terug gekomen van mijn vakantie naar Kroatië. De laatste keer dat ik mijn blog schreef sprak ik nog de hoop uit jullie elke dinsdag op de hoogte te houden van mijn Personal Body Plan-avontuur op reis. Ik had mijn laptop mee maar deze is daar helaas gecrasht en het vinden van een fijne werkplek of internetcafé was niet zo makkelijk dus ik dacht hé, nu heb ik even verplicht ‘echt’ vakantie 😉 En daar heb ik van genoten!

Ik had in eerste instantie bedacht om mijn eet- en trainingsdagboek met jullie te delen zodat je daar inspiratie uit op kon doen. Maar intussen zijn er al zoveel blogposts geweest van onze andere fitgirls over dit thema dat ik denk dat jullie daar voldoende inspiratie uit kunnen halen.

Het bewijs dat ik actief bezig ben geweest. Springtouwen viel me nog zwaar!

Het bewijs dat ik actief bezig ben geweest. Springtouwen viel me nog zwaar!

Om nog wel heel even een korte samenvatting te geven en een terugkoppeling te maken naar mijn vorige post: gemiddeld heb ik 2 of 3 keer per week een eigen training in elkaar geflanst met behulp van de Bikini Body Guide van Kayla en 1 keer per week hardgelopen (5 of 7,5 km). Daarnaast heb ik veel gelopen! Elke dag zat ik tussen de 10.000 en de 20.000 stappen. Het eten ging ook (best) goed. Ik heb regelmatig zelf gekookt en als we dan buiten de deur aten ook lekker genoten. Sommige dagen waren zelfs over de top: met Nutella-Kinderbueno(!)-pannenkoeken, ijsjes en chocoladetaart. Ik compenseerde het dan door de dag erna bewust een balansdag in te lassen. Dan ontbeet ik bijvoorbeeld met een bakje magere yoghurt of lunchte ik met een heerlijke vissoep!vakantie 4 Vakantie 3

De grote vraag was voor mij: is mijn effort voldoende geweest om af te vallen dan wel constant te blijven tijdens de vakantie? Of zou ik zoals ik normaal op vakantie zou doen, zijn aangekomen? Zoals ik de één na laatste keer schreef, viel mijn meetmoment (het moment waarop ik bijna-naaktfoto’s upload naar mijn coach, met een meetlint mijn omtrekken meet en op de weegschaal sta) tijdens de vakantie. Ik had afgesproken met mijn coach dat ik het meetmoment zou uitstellen tot na de vakantie, zodat ik op mijn eigen weegschaal kon staan. Er gaat tenslotte niets boven de vertrouwdheid van je eigen weegschaal 😉 Zaterdagochtend kon ik het niet langer uitstellen en moest het toch gebeuren… Maar helaas, afvallen tijdens de vakantie was toch iets te hoog gegrepen. Gelukkig ben ik wel constant gebleven! Zowel mijn omtrekken als gewicht was eigenlijk hetzelfde als na de laatste én op een na laatste meting. Jeej, applausje voor Ana!

Dit wil dus wel zeggen dat ik een klein plateautje heb bereikt. De eerste twee maanden van het programma boekte ik duidelijk vooruitgang. De derde en vierde maand bleef ik fysiek gelijk. Hoe frustrerend dit ook kan voelen, is het belangrijk om te beseffen dat progressie niet alleen zichtbaar is. Je kunt ook mentale progressie boeken die niet met een weegschaal of meetlint te meten is. Personal Body Plan schreef hier weer een piekfijn artikel over. Een plateautje is geen enkel probleem. De vraag is hoe je er mee om gaat. Ga je bij de pakken neerzitten? Of ga je er net als ik met volle moed en voor de volle 200% tegenaan? Ik heb nog iets minder dan twee maanden, dus we gaan er voor! Hup, Ana, hup!

Hoe staat jouw fit journey ervoor in de vakantie? Laat je alles even helemaal los of probeer je hier en daar nog bewuste keuzes te maken? Lukt het jou om te accepteren dat het soms niet altijd precies loopt zoals jij wilt of van te voren bedenkt?

X Ana