Tips om je lichaam te ontgiften

De uren dat je slaapt en aan het rusten bent, is je lichaam alles behalve aan het rusten. Er wordt in de nacht namelijk hard gewerkt door je lever om allerlei gifstoffen uit je lichaam te werken. Je lichaam ontgiften door middel van verschillende detox- en sapkuren is één manier maar er gaan steeds meer verhalen de ronde dat je lichaam het ook prima zelf aan kan. Natuurlijk is het wel fijn als jij daar een handje bij helpt en dat hoeft helemaal niet moeilijk en ingewikkeld te zijn. Met slechts een paar kleine aanpassingen in je ochtendroutine kun je bijvoorbeeld al je steentje bijdragen.

lichaam ontgiften

Voor velen is opstaan geen pretje en de snooze knop wordt dan ook veelvoudig gebruikt als de wekker eenmaal af gaat. Ik zal meteen met een leuk nieuwtje (dat niet echt een nieuwtje meer genoemd mag worden) beginnen: stop hier maar mee. Vaak wordt je alleen maar meer moe als je weer in een lichte slaap dommelt en opstaan is de tweede keer dat je de wekker hoort afgaan echt niet makkelijker dan de eerste keer dat ‘ie afging.

Het liefst zet je de wekker zelfs tien minuten eerder dan je normaal zou doen zodat je alles op een iets relaxter tempo kunt uitvoeren in de ochtend. Dit is niet alleen goed voor je gemoedstoestand, maar je hebt op deze manier ook iets meer tijd voor de andere aanpassingen in je ochtendroutine om je lichaam te ontgiften. Benieuwd naar de overige stappen? Bekijk hier: 8 X Lichaam ontgiften in de ochtend.

Hoe staat het er eigenlijk voor met die goede voornemens van 2016? Fitgirl Rosa vertelt je het hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more