Vaak zijn we van mening dat wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, het dat ook vaak is. Met oil pulling hadden we ook erg onze twijfels en wanneer je twijfelt, ga je op onderzoek uit. Is de twijfel terecht of onterecht? Laten we beginnen met wat oil pulling precies inhoudt: het spoelen van de mond met een koudgeperste olie (koud want hoe meer warmte er vrij komt, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan).

Waarom je dit zou doen? Er wordt gezegd dat je op deze manier je lichaam ontgift en afvalstoffen zo je lichaam verlaten. Dit is niet alleen goed voor je tanden en speeksel, maar het zou ook werken tegen hoofdpijn, migraine, allergieën en huidproblemen.

lichaam ontgiften met oil pulling

Hoe gaat het in zijn werk?

Belangrijk is dat je kiest voor een ongeraffineerde, plantaardige olie. Sesamolie wordt vaak aangewezen als meest geschikt, maar er zijn er ook die het met kokosolie doen. Vervolgens neem je een eetlepel olie in je mond en spoelen maar! Wel 15 tot 20 minuten lang dus je moet er even wat tijd voor uittrekken anders heeft het weinig (of gewoon geen) effect.

Benieuwd geworden naar deze manier van je lichaam ontgiften? Lees hier meer over de effecten en de werkwijze: Health tip: Oil pulling.