Lichaam ontgiften door oil pulling

Vaak zijn we van mening dat wanneer iets te mooi klinkt om waar te zijn, het dat ook vaak is. Met oil pulling hadden we ook erg onze twijfels en wanneer je twijfelt, ga je op onderzoek uit. Is de twijfel terecht of onterecht? Laten we beginnen met wat oil pulling precies inhoudt: het spoelen van de mond met een koudgeperste olie (koud want hoe meer warmte er vrij komt, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan).

Waarom je dit zou doen? Er wordt gezegd dat je op deze manier je lichaam ontgift en afvalstoffen zo je lichaam verlaten. Dit is niet alleen goed voor je tanden en speeksel, maar het zou ook werken tegen hoofdpijn, migraine, allergieën en huidproblemen.

lichaam ontgiften met oil pulling

Hoe gaat het in zijn werk?

Belangrijk is dat je kiest voor een ongeraffineerde, plantaardige olie. Sesamolie wordt vaak aangewezen als meest geschikt, maar er zijn er ook die het met kokosolie doen. Vervolgens neem je een eetlepel olie in je mond en spoelen maar! Wel 15 tot 20 minuten lang dus je moet er even wat tijd voor uittrekken anders heeft het weinig (of gewoon geen) effect.

Benieuwd geworden naar deze manier van je lichaam ontgiften? Lees hier meer over de effecten en de werkwijze: Health tip: Oil pulling.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more