Kunnen jullie ook zo uitkijken naar een welverdiend avondje helemaal niets? Alleen, met je lief of een vriendin; een avondje bankhangen is altijd goed. Netflix is hierbij vaak onmisbaar en hoewel ik soms bang ben dat we bijna door alle leuke series heen zijn, vinden we toch altijd weer een nieuwe topper waar we binnen notime weer een verslaafd zijn.

Ik kijk nu al uit naar mijn avondje met de Scandinavische drama/misdaadserie Dicte. Maar bij een avondje bankhangen horen ook de nodige hapjes en hoewel M&M’s zo nu en dan heerlijk zijn, wil ik graag wat verantwoordere late night snacks. En die zijn er ook zat gelukkig! Kijk maar mee:

1. Chocolademousse

Toen mijn vriend laatst dolgelukkig thuiskwam met chocolademousse van de supermarkt heb ik de pret zeker niet gedrukt, maar mijn homemade variant vind ik toch vele malen lekkerder. Helemaal omdat hier veel minder troep in zit. Gewoon met 1 avocado, 1 banaan en 2 el rauwe cacao poeder (voor 2 personen). En eventueel versier je de lekkernijen met wat walnoten, aardbeien of cacao nibs om het extra feestelijk te maken.

2. Gezonde chips

Chippies! Voor velen de ultieme snack voor een avondje bankhangen. En om er zonder schuldgevoel van te kunnen genieten hoef je helemaal niet zoveel moeite te doen, want groentechips maken is bijzonder eenvoudig. Lees hier hoe je zorgt voor je eigen gezonde chips.

lekkere snacks

3. Frietjes

Op een luie zondag (of maandag) hebben we soms helemaal geen zin om uitgebreid te koken en wil je gewoon een serietje aanzetten en op de bank eten. Niets mis mee en zoete aardappelfrietjes zijn dan favoriet bij ons. Lekker knapperig en doordat ze vrij lang in de oven moeten, heb je er ook weinig om kijken naar.

4. Mini pizza’s

We blijven even bij dat avondeten op de bank, want naast frietjes zijn de pizza’s ook favoriet. En dan wel even zorgen dat je er mini pizza’s van maakt want die kleine hapjes staan leuker en eten lekkerder op de bank. Hier vind je recepten voor een verantwoorde pizza.

5. Popcorn

Popcorn hoort nu eenmaal bij een echte filmavond en zolang je de zoete variant met rust laat en een beetje oppast met je hoeveelheid zout, kan popcorn er prima mee door. Maak dan wel lekker je eigen variant en voeg hier bijvoorbeeld extra kruiden aan toe om het toevoegen van veel zout te beperken.

Ook erg lekker voor bij de film zijn de pindakaas-chocofudge van Rosa. Het recept vind je hier.