Lijst met koolhydraatarme groenten

Minderen met koolhydraten wordt vaak als dé manier gezien om kilo’s kwijt te raken. Brood en pasta worden ‘dikmakers’ genoemd, maar dit is iets waar ik het zeker niet mee eens ben. Ik heb deze koolhydraten nooit geschrapt en raad dat ook niemand aan omdat je lichaam ze gewoon nodig heeft. Wel kies ik altijd voor de volkoren of speltvarianten en zorg ik dat ik ze met mate eet, want veel koolhydraten kunnen wel degelijk leiden tot gewichtstoename. Pasta en brood zijn natuurlijk niet de enige producten met koolhydraten; ook in fruit en groenten zitten koolhydraten. Dit verschilt weer per soort en ik was benieuwd naar de groenten met de minste koolhydraten. Iets met dat de zomer er nu toch echt aan zit te komen en ik wel even weer wat wil matigen. En ik ben vast niet de enige dus bij deze: een lijstje met koolhydraatarme groenten!

Spinazie

Van spinazie word je super sterk werd ons vroeger al verteld. Daar blijven we bij en daar komt bovenop dat het je ook nog eens super slank houdt.

Broccoli

Ode aan de broccoli! Je kunt heel veel kanten op met deze veelzijdige, koolhydraatarme groente en het zit ook nog eens vol vitamine C en vezels.

koolhydraatarme groenten

Chinese kool

Of je het nu rauw eet, gewokt of gekookt; Chinese kool is een lekker frisse toevoeging in veel (Oosterse) gerechten. Licht zoet van smaak en het hele jaar door verkrijgbaar.

Asperges

Van april tot juli is het aspergefeest. Deze groenten hebben helaas maar een kort seizoen, maar zijn zeker wel de moeite waard, want erg gezond en lekker!

koolhydraatarme groenten

Champignons

Mag misschien niet helemaal onder de noemer ‘groenten’ vallen, maar zo worden ze wel vaak gezien. Paddestoelen zijn goede vleesvervangers en bovendien koolhydraatarm.

Paksoi

In 100 gram paksoi zit al 100% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine A én 75% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine C. En in deze 100 gram zitten slechts 14 calorieën.

koolhydraatarme groenten

Andijvie

Als stampot, door de salade of in ovenschotels; met andijvie kun je heel veel kanten op. Deze vezelrijke groente bevat veel vitamine A, C, calcium, zink en ijzer.

IJsbergsla

Met zijn frisse en knapperige smaak een van de favoriete slasoorten. De sla op zich bevat niet heel veel voedingsstoffen, maar zit wel vol met enzymen.

Witlof

Witlof uit de oven met ham en kaas was vroeger al mijn lievelingseten en nog steeds ben ik dol op deze groente met wat bittere smaak. Plus: in 100 gram witlof vind je slechts 12 calorieën!

We praten vaak in termen van gezond/ongezond. Maar wat is gezond nou precies? Lees hier meer.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more