Weer een wrap? Eh, ja. Sorry, ik ben er nou eenmaal dol op! Dit gerechtje is niet alleen lekker voor lunch of avondeten maar kun je ook als hapjes serveren op een feestje. Ik kwam terecht bij dit gerecht omdat ik een gezonde variant op  kip-kerriesalade zocht. Ik heb een zwak voor de kip-kerriesalade van de Albert Heijn. Deze is zo lekker en zo romig. Daar heb je het al, romig! Ik heb het even opgezocht. In mijn favoriete salade zit maar liefst 425 calorieën per 100 gram (bakje is 150 gram, en die smeerde ik gerust uit over 1 of misschien 2 broodjes), 41 gram vet, 7.5 gram koolhydraten en maar 8 gram eiwitten. Nou dat moet beter kunnen dacht ik, voor een salade waar het hoofdbestandsdeel kip van zou moeten zijn. Er zit in totaal 32% gekookt kippenvlees in, maar het hoofdbestandsdeel (altijd het eerste ingrediënt wat opgenoemd wordt!) is raapolie. Nou, dat verklaart natuurlijk meteen hoe deze salade aan haar waardes komt.

Het recept dat ik vond is van Betty. Ik heb er eerlijk gezegd weinig in aangepast. De kip was echt lekker. Mijn kip is altijd vrij droog maar als je deze stappen volgt dan komt dan krijg je echt lekker gekookte kip voor in je salade. Verder vond ik het echt helemaal op smaak en heb ik echt super gesmuld!

recept_gezonde_wraps_met_kip_kerrie_salade_en_ijsbergsla_2-001-650x655

Wat je nodig hebt voor 2 porties (lunch of avondeten):

 • 1-2 kipfilets (totaal 300 gram),
 • 1 liter kippenbouillon,
 • 120 gram juliennewortel,
 • 2 stengels bleekselderij,
 • 3 eetlepels mayonaise (ik heb Calvé licht en romig gebruikt),
 • 3 eetlepels water,
 • 1 eetlepel vers gehakte bieslook,
 • 2 theelepels kerrie (Madras) kruiden,
 • 1 theelepel mosterd,
 • zout & peper,
 • 8 grote ijsbergsla bladeren.

Wat moet je doen?

 1. Eerst ga je de kip pocheren. Dit doe je als volgt: breng de hele kipfilets aan de kook in de kippenbouillon, draai daarna het vuur lager en laat circa 10 minuten rustig  doorkoken. Draai vervolgens het vuur uit en laat de kipfilets nog 10 minuten in de pan, afgedekt met deksel, liggen. Hierdoor kan de kip langzaam doorgaren en krijg je heerlijke zachte en sappige kipfilets. Schep vervolgens de kipfilets uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
 2. Verwijder de draden van de bleekselderij, met behulp van een dunschiller, en snijd de bleekselderij vervolgens in hele dunne plakjes (halve maan vorm).
 3. Inmiddels zijn de kipfilets afgekoeld en kun je deze gaan ‘ plukken’: scheur de kipfilets met de handen in kleine stukjes.  Je kunt ook met een koksmes hele kleine blokjes van de kip proberen te snijden, maar in mijn kipkerrie salade geef ik de voorkeur aan een ‘draadjesvlees’  structuur.
 4. Roer in een aparte kom de mayonaise, water, bieslook, kerrie (Madras) kruiden en mosterd los. Meng hier de kipfilet goed doorheen en breng op smaak met zout & peper. Dit is je basis homemade kip kerrie!
 5. Vul elk ijsbergsla blad met een schep kip kerrie en verdeel hier de wortel en bleekselderij overheen. Rol de ijsbergsla op als een wrap en zet eventueel vast met een prikker.

Voedingswaarden per portie:

Calorieën 261
Koolhydraten 7 gram
Vetten 16 gram
Eiwitten 38 gram

Ik moet eerlijk bekennen dat het voor avondeten wel wat weinig was. Je zou bijna het dubbele hiervan kunnen eten maar je kunt er natuurlijk ook iets anders bij eten. Maar lekker, dat was het zeker! Laat me even weten of het je gesmaakt heeft!

X Ana

Wil je meer healthy recepten van ons zien? Klik hier.