Is een veganistisch dieet gezond?

De overstap van vegetariër naar veganist was niet zo moeilijk. Sommige juichen me toe met het nemen van deze stap, anderen kunnen het weer moeilijk begrijpen. Want wat kan je dan nog wel eten als vegan, en is het eigenlijk wel zo gezond? Dit blogartikel schrijf ik vanuit mensen die ik heb ontmoet die vegan zijn, en vanuit mijn eigen persoonlijke beleving.

Van vegetariër naar veganist

Als meisje van 7 jaar was ik al vrij vroeg bewust van wat ik at. Toen als was ik dol op dieren en waarom zou ik ze dan eten? Reden no.1 om geen vlees meer te eten. Dat ik veganist ben geworden, dat is er eigenlijk langzaam in geslopen. Daarbij at ik als vegetariër voor een lange periode geen zuivel meer. Van verschillende soorten zuivel krijg ik een opgeblazen gevoel en voel ik me misselijk.

Uiteindelijk heb ik sinds 4 maanden besloten om helemaal te stoppen met het consumeren van dierlijke producten. Dit heb ik niet alleen gedaan, een aantal andere veganisten in mijn omgeving hebben mij geïnspireerd. Zoals vegan influencer Lisa van Lisa goes Vegan, de meiden van The Green Happiness, Sanne van Beautyblend en de meiden van de vegan brunches Go with the Glow!

Een veganistische lifestyle heeft mijn hart veroverd!

vegan

De voordelen als veganist

Als veganist eet je 100% plantaardig. Je creëert gerechten van al het mooie wat groeit en bloeit, en vult jou lichaam hiermee. De positieve punten als veganist.

 • Je vult je lichaam met alleen maar gezonde natuurlijke voedingsstoffen.
 • Meer energie en een betere weerstand. Bij het eten van vlees en zuivel kost het je lichaam meer energie om dit te verwerken t.o.v. een plantaardig eetpatroon.
 • Je blijft op gewicht of valt af.
 • Je leert nog verschillende soorten groentes en fruit kennen, en bent avontuurlijker met het bedenken van gerechten.
 • Je bent positiever en opgewekter.
 • Je denkt aan het milieu, dieren en je gezondheid!

Ik ben benieuwd naar jou ervaring met plantaardig eten! Of misschien ben je zelf erg nieuwsgierig over een plantaardige levensstijl, stel je vraag en ik antwoord!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more