Ken je dat zo’n dag dat alles kan en niets moet? Wel vandaag is zo’n dag: geen plannen, geen verplichtingen, gewoon doen waar je lekker zin in hebt. Spijtig genoeg kon ik het afgelopen jaar zo’n dagen op mijn ene hand tellen, dus geloof mij vrij: genieten is vandaag het codewoord.

Gezond zijn wil voor mij zeggen een fit lichaam en fitte geest, vandaar dat ik af en toe een ‘stop-the-rush dag’ inplan. Kleine tip: vertel aan niet te veel mensen dat je een dag vrij hebt. Zo ben je zeker dat de focus bij jou ligt.

De perfecte invulling van een vrije dag

Mijn magische combinatie voor een leuke dag: Bio-markt, Sister Bean en mijn zus. Niets fijner dan nieuwe producten gaan shoppen op de plaatselijke bio-markt, nadien gezond te gaan lunchen bij ‘Sister Bean’ en terwijl wat bijkletsen.

Even een HO STOP HO bij de lunch. Ben je gebeten door de schoonheid en oprechtheid van een goed product? Dan is Sister Bean voor jou hemel op aarde. Liefhebbers van gezonde, biodynamische, seizoensgebonden en huisgemaakte gerechten zullen hun hartje in deze Mechelse lunch- en koffiebar, meer dan sneller voelen slaan. Je kan er op weekdagen terecht voor een heerlijk ontbijt, koffie, lunch à la carte of zoetigheden, dit in een frisse en tikje nostalgische omgeving. In het weekend bieden ze een brunchbuffet aan, om duimen en vingers bij af te likken.

hotspot mechelen

Wat staat er op het menu?

Er is maar één ietsie pietsie probleem nu… pfff keuzes, keuzes, keuzes… thee, koffie, verse limonade, soep, salade, dikke snede hoevebrood met beleg, quiche, tortilla,… you name it, ze hebben het! Het lijkt heel gewoon allemaal, toch hebben de gerechten een hippe twist wat het uitmuntend lekker maakt.

Laat mij – terwijl ik nog even nadenk over mijn keuze – het nog even hebben over een heel groot pluspunt voor veganisten en vegetariërs. Alle gerechten staan standaard als vegan gerechten op de kaart. Zelf heb je dan de keuze om kip of kaas toe te voegen. Iets wat ik als vegetariër heel erg kan appreciëren.

De kogel is door de kerk. We gaan om te starten voor het huisgemaakte detox water met citroen, munt en komkommer. Noem mij gerust een konijn, maar ik hou van salades punt… kan ik echt alle dagen eten. Vandaag dus geen uitzondering op de regel ik neem de Marokkaans geïnspireerde quinoa salade met chai, olijven, rozijnen, babyspinazie. Mijn zus kiest dezelfde maar dan met extra kip. We vragen enkele sneden glutenvrij brood en dan vallen er toch wat stiltes die sporadisch onderbroken worden met mmmm’ss en ooohh’ss.

Wat denk je… doen we een takeaway: champagne sorbet thee* met een greenie** of blondie*** voor ons vieruurtje straks?

Liefs,

Sofie

*Champagne sorbet thee: een zachte witte thee met ananas, appel, kokos en hibiscus.
**Greenie / Zacht pistache- en amandelgebak
***Blondie / Zacht witte chocoladegebak met pecannoten

Benieuwd naar de leukste healthy hotspots in Amsterdam? Lees er hier alles over!