Een tijdje geleden plaatste ik een video van één van mijn favoriete workouts: Sally. Heb je hem gemist? Hier kun je hem terugvinden. Vandaag deel ik een nieuwe WOD, oftewel ‘Workout of the day’ met jullie.

Vandaag gaan we de buikspieren eens flink aan het werk zetten! De hollow rock is een pittige oefening, waarmee je zowel de hoge als de lage buikspieren traint. Ik doe hem vaak in de vorm van een tabata. Dat wil zeggen: 20 seconden beweging, 10 seconden rust. En dat voor 8 rondjes achter elkaar.

Het enige dat je nodig hebt is een matje, zodat je ruggengraat niet de hele tijd over de harde grond heen en weer beweegt, en een timer die je instelt op 20 seconden training, 10 seconden rust. Of je doet meteen met onderstaand filmpje mee! Het is de bedoeling dat je je buik ‘hol’ (hollow) trekt en dit vasthoudt gedurende de 20 seconden heen en weer wiegen (rocks). Als je buikspieren het aankunnen strek je de benen. Hoe lager je ze houdt, hoe zwaarder de oefening wordt. Let er wel op dat de onderrug zoveel mogelijk in contact blijft met de grond. Voel je dat de onderrug hol gaat trekken, dan kun je de benen beter iets naar je toe halen en de knieën een beetje buigen. Zo bescherm je de onderrug en zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk de buikspieren traint. De armen strek je in een rechte lijn achter je hoofd.

Ik heb expres de volledige tabata opgenomen, zodat je meteen met me mee kunt doen! Train je mee?

https://youtu.be/kfYtRu7IwNA

Tip: Abonneer je ook op ons Youtube kanaal. 

Zoals je kunt zien heb ik het best wel zwaar tijdens het laatste setje 😉 Als je de hollow rocks zo’n twee à drie keer per week thuis doet, zal je merken dat je buikspieren aanzienlijk sterker gaan worden.

En? Viel het mee? Ik hoop dat jullie het leuk vinden om op deze manier met mij mee te trainen. Wil je meer workout video’s op Followfitgirls.com terugzien? Laat het me weten in een reactie en ik ga ermee aan de slag!

Liefs, Ursula