Regelmatig krijg ik de vraag hoe vaak ik moet sporten voor Personal Body Plan. Of ja, moet is natuurlijk nooit het juiste woord maar hoe vaak word ik aangeraden om te sporten. Ook krijg ik de vraag hoe ik het allemaal in één week gepropt heb. Ik merk dat er behoefte is aan opheldering en inzicht in mijn weekindeling 😉 Dus komt ‘ie:Ana's week

Kort samengevat: ik sport 7 keer in de week, verdeeld over zes dagen. Ik heb één rustdag, 4 trainingen van Personal Body Plan, 2 keer in de week doe ik aan hardlopen en 1 keer in de week heb ik tennistraining. Ik werk 4 dagen en fiets daarvoor in totaal 40 minuten per dag.

Deze agenda is niet perse kenmerkend voor Personal Body Plan, maar wel voor mij: ik vind het sporten leuk. Vooral het buiten sporten vind ik heerlijk. De trainingen van Personal Body Plan zijn echt in de sportschool en vind ik zelf ook minder interessant – ook al merk ik dat ik daarmee veel vooruitgang boek! Hoewel ik weet dat voldoende rust ook super belangrijk is voor mijn herstel, zou ik het liefst vaker tennissen. Maar ik moet natuurlijk keuzes maken en ik bewaar mijn avonden nu liever voor sociale gelegenheden.

Is het veel? Ja best wel! Maar zoals ik eerder ook al schreef, sporten of een bepaald soort gedrag kost vooral energie wanneer het geen gewoonte is. Gelukkig ben ik intussen al gewend aan mijn drukke sportagenda en hoef ik daar niet meer zo lang bij stil te staan. Niet sporten is gewoon geen optie!

Hoe vaak train jij per week? Vind je het lastig om je sporten in te plannen? En doe je daarbij alleen kracht, cardio of een combinatie van deze?

X Ana