Hoe fit was mijn citytrip naar Parijs?

Afgelopen weekend ben ik met mijn vriend naar Parijs geweest! Het was echt super gezellig en we hadden heel mooi weer. Het was onze tweede keer in Parijs en dit keer was het super lekker weer. We hebben volop genoten en misschien zul je het niet zo verwachten van een ‘fitgirl’, maar tijdens zo’n trip ben ik niet echt bezig met een healthy lifestyle. Het voordeel van een cityrip is, dat je heel wat afwandelt. Het is op die manier best actief en ik denk dan ook: die wijntjes loop ik er wel weer af. En zo niet, dan komt dat wel weer na het weekend.

Ik vind het heel belangrijk om te kunnen genieten van het leven en niet bij elke croissant of ijsje een schuldgevoel te krijgen. Nu heb ik eigenlijk altijd wel deze instelling en ben ik sowieso niet bezig met de lijn. Ik probeer gewoon lekker actief te zijn zodat ik daarnaast kan genieten van het leven. Normaal probeer ik natuurlijk wel bewuste keuzes te maken en gezond te eten maar af en toe cheaten (genieten), helemaal tijdens zo’n weekend, moet absoluut kunnen.

7 6 5

Lekker wandelen

Ik droeg tijdens deze trip mijn activity tracker (Fitbit) die voor mij bijhield hoe fit mijn weekend was. Zo telde hij o.a. mijn stappen, het aantal calorieën dat ik verbrandde en het aantal trappen dat ik liep. Kijk je mee?

Zaterdag

Vandaag zijn we naar Mon Matre geweest en hebben we de Sacre Coeur bekeken. Daarna zijn we naar de stad gegaan en hebben we het Louvre bekeken en lekker geshopt.

Aantal wandelingen: 7

Aantal minuten totaal: 156 minuten

Aantal kilometer gelopen: 17,17 km.

Totaal aan calorieën verbrand met deze wandelingen: 700 kcal.

Totaal aantal stappen gezet deze dag: 24.180

Totaal aan calorieën verbrand deze dag: 2.625 kcal.

Volgens mijn Fitbit heb ik ook 60 trappen gelopen. Ik denk dat dit wel wat overdreven is maar in de metro stations hebben we aardig wat trappen op en af gelopen en naar de Sacre Coeur was natuurlijk een lang stuk omhoog de berg op.

Zondag

Vandaag was het 31 graden en hebben we lekker in het park gelegen, gepicknickt, langs de Seine gewandeld en gefietst.

Aantal wandelingen: 5 + een fietstochtje van 45 minuten (135 kcal. mee verbrand)

Aantal minuten totaal: 115 minuten

Aantal kilometer gelopen: 14,08 km.

Totaal aan calorieën verbrand met deze wandelingen: 540 kcal.

Totaal aantal stappen gezet deze dag: 19.830

Totaal aan calorieën verbrand deze dag: 2.400

Conclusie

Normaal gesproken moet ik echt moeite doen om aan de 10.000 stappen per dag te komen. Als ik ga sporten dan red ik het meestal wel maar als ik een kantoordag heb en daarna geen bijzondere plannen heb en bijv. alleen een stukje met de hond ga wandelen dan red ik het net niet. Zo heb ik gister ruim 8.000 stappen gezet maar daarbij heb ik wel zo’n 25 minuten gewandeld. In totaal had ik 1.960 kcal verbrand en dat is toch een stuk minder dan de twee dagen in Parijs. Normaal gesproken verbrand ik met een gemiddelde workout zo’n 300 kcal. en met al dat wandelen dit weekend heb ik veel meer verbrand. Zo zie je maar weer dat een citytrip dus aardig actief is en je je dus helemaal niet druk hoeft te maken over die paar wijntjes op het terras;-)

Wil je weten hoe onze trip er precies uit zag en wat we allemaal hebben gedaan? Klik hier voor mijn uitgebreide fotoverslag. 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more