Hiking is het nieuwe hippe woord voor wandelen. Wandelen klinkt natuurlijk super suf. Ik weet nog goed dat mijn moeder vaak aan me vroeg: ‘Ga je mee wandelen?’ Daar had ik dus nooit zin in. Je verplaatst je zo langzaam dat je echt heel lang hetzelfde ziet. Ik wilde toen meer snelheid en actie. Maar nu kan ik dat ouderwetse wandelen en de natuur wel waarderen.

Hiking! Here we go!

Het is een sport die iedereen kan beoefenen, het is gezond en het kost niets. Hiking is goed voor je bloedsomloop, maar ook voor je longen. Je zuivert je longen door tijdens het wandelen frisse lucht in te ademen.
Verder houd het je spieren en gewrichten soepel. Bij veel sporten worden je gewrichten te zwaar belast door de schokken die je moet opvangen. Bij hiking is dit niet zo en wordt het kraakbeen en het weefsel rond de gewrichten op een goede manier beoefend. Je spijsvertering komt ook op gang tijdens het wandelen. Dit helpt je eten beter te verteren en zo voorkom je maag- en darmproblemen.
Ook wordt je bloedtoevoer naar je hersenen gestimuleerd tijdens het wandelen. Hierdoor kun je je hoofd lekker leegmaken, pieker je minder en word je mentaal sterker. Tijdens een goede wandeling van een uur (ongeveer 5 km) verbruik je ongeveer 300 calorieën. Genoeg goede redenen dus om de dagen tussen je workouts goed te besteden door een lekker stuk te gaan wandelen. Active recovery!

Op dit moment ben ik in Kaapstad. Hier zijn super veel trails waar je een flink stuk kunt gaan hiken in de natuur. Zo lekker! Bijvoorbeeld Lion’s Head. Dit is wel een pittige wandeling en je moet vooral aan het einde ook flink wat klauteren maar dan heb je ook wat. What a magical view!
hiking lions head hiking lions head hiking lions head

Maar ook in Nederland zijn er genoeg mooie plekjes te vinden!
Laatst was ik voor een outdoor shoot in de Schoorlse Duinen. Dit zijn de hoogste duinen van Nederland! De ideale plek voor een mooie en actieve wandeling.

hiking schoorlse duinen

hiking

Andere hiking tips:

  • Veluwezoom: het eerste Nederlandse Nationaal Park
  • Het Pieterpad: de langste wandelroute van Nederland.
  • Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
  • Het Panbos in Zeist

Heb jij er wel eens aan gedacht om te gaan hiken? Laat het me weten in onderstaande comments en klik hier voor meer persoonlijke artikelen van mij.