Review: HIIT it bij High45!

HIIT is hot! Bijna iedereen loopt weg met deze ‘high intensity interval trainingen’ en met een goed reden. Het is een trainingsvorm die kracht en cardio met elkaar verbindt. Het beste van twee werelden dus! Vorige maand introduceerde Barbara den Bak, de oprichtster van The Bootcamp Club, een gloednieuw sportoncept in Amsterdam: High45. Een club waar je terecht kunt voor HIIT-trainingen van, je raadt het al, 45 minuten. Wij mochten een lesje meedoen!

High energy

Barbara zelf moest vanwege het Pinksterweekend afhaken, maar bij trainer Adam waren wij in goede (en sterke, vooral sterke ;)) handen. Na een korte warming up begon het echte werk: steeds 45 seconden werken, gevolgd door enkele seconden rust waarin je kon doordraaien naar de volgende oefening en meteen weer door. Elke set bestond uit drie verschillende oefeningen, waarbij de nieuwe Skillmill van Technogym werd afgewisseld met oefeningen op de plyobox en oefeningen met vrije gewichten en lichaamsgewicht. Door de zwoele lichten, pompende beats en het hoge energieniveau gedurende de volle 45 minuten, heb je meer het idee dat je in een nachtclub staat dan in een sportclub. De tijd vloog dan ook voorbij!

training01

training03 training02  followfitgirls-insta-4

Team Followfitgirls in gesponsorde shirts van Hunkemöller!

sla2

Na afloop gingen we lekker healthy lunchen bij SLA Amsterdam.

On top of the world

De sessies zijn zo ontwikkeld dat je binnen deze korte tijd zoveel mogelijk calorieën verbrandt, spiermassa opbouwt en tegelijkertijd aan je conditie werkt. Vooral de echte krachtsporters onder ons hadden het best zwaar; de hoge intensiteit moet je zeker niet onderschatten! Aan het einde van de 45 minuten gingen we dan ook goed stuk met zijn allen. Maar niet op zo’n manier dat je de rest van de dag apathisch op de bank zit; integendeel! Al snel merk je dat je juist heel veel energie krijgt van de training en voel je je on top of the world!

Helaas voor mij ligt Amsterdam niet echt in de buurt, anders had ik zeker vaker een lesje mee willen pakken. Voor nu zal ik nog maar even moeten teren op deze ervaring. Maar ben je een keertje in de buurt, dan kunnen wij je deze workout zeker aanraden!

Liefs,

Team Followfitgirls

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more