Mijn Helweek is bijna afgelopen..! Tijd voor een terugblik. Hoe vond ik deze week, wat heb ik geleerd en wat kan ik nog verbeteren? Voordat ik echt aan mijn conclusie begin zal ik nog even vertellen hoe de rest van gister is verlopen. Ik was vanaf 14:00 uur druk bezig met de Blogger Closet Sale en had daarom mijn blog s’ochtends al gemaakt en ingepland. Ik heb natuurlijk beloofd om elke dag om 20:00 uur een blog online te plaatsen en gezien de Closet Sale tot 20:00 uur duurde had ik geen keuze om het al op de vroege ochtend te doen.

“What the Hell(week)?! Lees hier wat een Helweek inhoudt en wat de regels zijn.”

Gister was een goede dag. Na het sporten en bloggen heb ik samen met mijn vriend mijn fiets opgehaald. Die was geprobeerd te stelen maar mislukt waardoor er iets in mijn slot was afgebroken en ik dus vrijdag niet meer op de fiets naar huis kon. Wat FIJN dat hij er nog stond en dat het jatten mislukt is. Woehoe! Ja ja, gister stond in het teken van positiviteit dus blij dat ik was. De Blogger Closet Sale was super leuk! We hadden zelf twee standjes: één met kleding uit de Follow Fashion Shop en één met kleding van mezelf die ik niet meer draag. Normaal geef ik mijn kleding altijd weg en krijg ik er niks voor maar gister heb ik echt veel verkocht en dus wat extra bijverdiend. Lekkahhh 🙂

Het was ook super lekker weer en de tijd vloog voorbij dus Maayke en ik hadden niks te klagen. Vriendlief kwam helpen afbouwen en daarna zijn we samen lekker een hapje gaan eten, hebben we de hondjes uitgelaten en ben ik mijn bed in gedoken. Ik was kapot!

blogger closet sale    helweek-conclusie2

De laatste dag!

Vanmorgen om 5:00 uur ging mijn wekkertje weer en ik had er voor het eerst deze week een beetje moeite mee. Ik deed nog heel even mijn ogen dicht en schrok 5 minuten later wakker. Thank god, nog niet verslapen. Ik sprong uit bed en iets over half 6 stond ik bij Sanne voor de deur voor een hele fijn yoga sessie. Daarna ben ik nog even bij Jurre in bed gekropen om nog even lekker te knuffelen en kwalitatieve rust te pakken. Na tien minuutjes begon het te kriebelen.. Dit is mijn laatste Helweek dag en dus moet ik het er nog even van nemen. Vandaag kan ik nog één keer de zonsopgang zien terwijl ik met mijn laptop op schoot zit en het stil is in huis. Ik ben direct begonnen met werken en heb mijn to do lijst voor vandaag gemaakt. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de conclusie van deze Helweek en heb ik voor mezelf de volgende vragen beantwoord:

Waar sta ik nu?

Waar had ik willen staan?

Wat kan ik verbeteren?

Om 10:00 uur hebben we met ons Helweek clubje afgesproken om samen te ontbijten en de Helweek te evalueren. Zo leuk om het te kunnen delen met anderen en hun ervaringen te horen!

followfitgirls helweek

helweek-conclusie3

 

helweek-ontbijt

Helweek nabeschouwing onder het genot van een heerlijk ontbijt

Helweek ervaring

Zoals ik eerder al vertelde heb ik deze Helweek niet alleen gedaan. Vriendin en tevens buurvrouw Sanne kwam met het initiatief. Zij had mij en nog 3 vriendinnen van haar enthousiast gemaakt. Vanmorgen hebben we met z’n allen ontbeten en onze Helweek ervaring met elkaar gedeeld. Omdat ik het leuk vind om jullie ook de ervaring van hun mee te geven zet ik hieronder even een aantal quotes op een rijtje die tijdens onze evaluatie op tafel kwamen. De meningen waren nog best verdeeld. Zo hebben Anke en Annemarie het als een hele heftige week ervaren en zijn ze vanaf vrijdag gestopt met om 5:00 uur opstaan. Annemarie had de week extra pittig gemaakt doordat zij besloot om ook geen koolhydraten te eten en dat heeft haar opgebroken. Ook niet gek als je elke dag een uur sport en weinig slaapt.. Conclusie is dat iedereen het een leuke uitdaging vond en drie van de vijf waren erg enthousiast over deze Helweek ervaring.

“Ik zou het zo weer doen!”

“Het slaaptekort heeft me echt opgebroken. Dat viel me erg zwaar.”

“Mijn vriend ging vanaf dinsdag meedoen en dat was super fijn!”

“De dag beginnen met een uurtje sporten was echt héérlijk.”

“Het viel nog wel tegen hoeveel extra tijd ik had in de ochtend. Voor ik het wist moest ik alweer naar m’n werk.”

“Ik zou het nooit weer doen.”

“Als het zou moeten zou ik morgen prima nog een keer om 5:00 uur op kunnen staan.”

“De naam Helweek is niet helemaal passend. Het heeft me juist veel opgeleverd!”

“Ik had wel extra honger deze week.”

“Ik was wel extra gevoelig en meer prikkelbaar.”

“Ik ga vanaf nu vaker eerder opstaan en s’ochtends sporten.”

“Ik wil het in het voorjaar nog wel een keer doen!”

“Het viel me eigenlijk nog best mee. Ik had het heftiger verwacht.”

“Ik was op mijn werk super gefocust en heb heel efficiënt gewerkt.”

“Ik ga bepaalde gewoontes zeker vasthouden!”

“De tv heb ik niet gemist.”

Wat heeft de Helweek mij gebracht?

Ik ben oprecht blij dat ik mee heb gedaan aan deze Helweek. Het voelde als hét perfecte moment om dit te doen want ik sta aan het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Zowel privé als zakelijk. De afgelopen vijf jaar is voorbij gevlogen. Mijn vriend en ik kochten voor het eerst een huis, ik startte een eigen bedrijf, huurde een pand en nam personeel aan.. En nu, vijf jaar later is het tijd voor de volgende stap. Over 2,5 week krijgen we de sleutel van ons nieuwe huis en afgelopen vrijdag nam ik afscheid van mijn medewerker. Ik kan niet wachten om samen met Jurre dit nieuwe avontuur aan te gaan en ons nieuwe huis nóg mooier te maken dan ons huidige huisje. Zakelijk gezien gaat er ook het een en ander veranderen en ook daar heb ik super veel zin in. De Helweek heeft mij tijd en ruimte gegeven om even stil te staan bij afgelopen tijd en vooral om vooruit te kijken. Deze punten sprongen er voor mij uit afgelopen week:

Timemanagement & focus

Ik heb altijd het gevoel dat ik tijd te kort kom op een dag. Deze week was dit niet het geval. Ik heb geleerd om mijn dagen beter in te plannen en meer gefocust te werk te gaan. Ik ben nogal geneigd om vanalles tegelijk te willen doen waardoor ik juist minder efficiënt werk. Deze week heb ik s’ochtends to do lijsten gemaakt voor die dag en ben ik heel bewust taak voor taak gaan afwerken. Aan het einde van de dag had ik een heel voldaan gevoel en meer rust in mijn hoofd. Ik ben eerder gestart met werken en dat beviel heel fijn. In plaats van s’avonds langer door te gaan ben ik eerder begonnen en dat wil ik er absoluut inhouden. Het stoppen met werken is nog wel wat lastig.. Ook al begin ik eerder, ik blijf het moeilijk vinden om er een punt achter te zetten. Toch is het aardig goed gelukt en vanaf nu wil ik dan ook tegelijk met mijn vriend opstaan, samen ontbijten en dan om 8:00 uur beginnen met werken.

Gewoontes

Ik ben deze week bewust bezig geweest met mijn slechte gewoontes (deze moest ik op dag 1 in kaart brengen, lees hier mijn blog). Een aantal van mijn slechte gewoontes zijn dat ik bijna altijd te laat kom, ik te lang snooze en dat mijn mailboxen overstromen en dat ik hier wat steekjes laat vallen. Ik heb aan deze en alle andere slechte gewoontes gewerkt (op basis van de strategie die ik zelf had bedacht) en het ging heel goed. Ik vond het goed om eens na te denken over je gewoontes en om er bewust mee bezig te gaan om deze te veranderen. De tv heb ik absoluut niet gemist trouwens en elke dag s’ochtends sporten vond ik heerlijk! Sowieso fijn om het eens een weekje anders te doen want we zijn zulke gewoontediertjes dat we gewend zijn om onze weken en dagen op dezelfde manier vorm te geven en in te delen.

rohnisch pants

Positiviteit

Deze week moest ik vooral ook heel positief zijn en ik ben hier echt bewust mee bezig gegaan. Ik ben erachter gekomen dat ik soms wel negatief ben en dat het veel leuker is voor jezelf (en anderen) om juist positief te zijn. Ik betrapte me er zelf op als ik ging zeuren over iets onzinnigs en dan dacht ik direct: “Shit, wees nou positief en loop niet zo te zeuren!”

Ook heb ik moeten nadenken over dingen die ik goed kan en ik denk dat het voor mij goed is om dit soort dingen vaker te doen. Mensen zeggen wel eens tegen mij: “moet je zien wat je in zo’n korte tijd hebt bereikt,” en ik denk dan: “uh ja maar er zijn ook heel veel dingen die nog beter of anders moeten.” Natuurlijk kan ik mezelf en mijn bedrijf nog verder ontwikkelen maar ik denk dat ik best trots kan zijn op wat ik in vier jaar tijd heb bereikt. Ik heb super veel geleerd en ik geniet elke dag van de vrijheid die ik heb als ondernemer. Eigen baas zijn bevalt me geweldig, ik heb geleerd dat werken nog leuke kan zijn met de juiste mensen om je heen en dat ik op mijn gevoel af moet gaan.

Ik heb echt zin om straks naar m’n bedje te gaan maar voordat ik dat doe wil ik jullie heel erg bedanken voor het lezen van mijn blogs. Ik vond het te gek om deze ervaring met jullie te delen en hoop dat jullie mijn hersenspinsels en bevindingen leuk vonden om te lezen.

Ik kan iedereen aanraden om eens een Helweek te doen en even uit je comfort zone te gaan. Het klinkt zwaarder dan het is, echt! En wat voor mij natuurlijk heel goed werkte was om het samen met iemand te doen. Ik heb geluk dat ik zo’n leuke buurvrouw heb waarmee ik elke ochtend lekker kon gaan sporten en waar ik de hele week ervaringen mee kon delen. Ik kan niet zeggen dat deze Helweek hemels was want het was af en toe best pittig maar het heeft me absoluut wat opgeleverd. Nu ben ik natuurlijk super benieuwd of ik je heb aangestoken met mijn verhalen.. Zou jij een Helweek overwegen om te gaan doen? En vond je het leuk om dagelijks zo’n persoonlijke blog van mij te lezen? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Liefs, Marlou

 

Ps. Mijn vorige Helweek blogs gemist? Klik hier.