Vandaag is de één a laatste dag van mijn Helweek! Gister was een heerlijke dag. Ik heb mijn kledingkast helemaal opgeruimd en ben lekker naar de kapper geweest. Na de vrijdagmiddagborrel (zonder alcohol voor mij) ben ik direct door gegaan naar de stad voor een gezellig etentje met de meiden van tennis. In eerste instantie was het plan om naar een pizzaria te gaan maar dat liep anders waardoor we bij Feliz Fine Food belandden. Daar was ik super blij mee want dat betekende dat ik geen vette pizza hoefde en me gewoon aan de Helweek regel van ‘uitsluitend gezond eten’ kon houden. Het was een drie-gangen diner met als voorafje een tartaartje, zalm als hoofdgerecht en een proeverij van toetjes als nagerecht. Ok, dat toetje was niet helemaal healthy maar zat bij de prijs in dus kon ik natuurlijk niet afslaan;) Ik heb de hele week nog niets ongezonds gegeten en ook helemaal geen zoete dingen dus dit was echt even een cheat momentje. Ik heb zelfs een klein stukje cheesecake laten staan, wat normaal niks voor mij is.

helweek-review4

Doei zomerkleren! Ik kwam erachter dat ik veel meer zomerkleding heb dan winterkleding. Goed excuus om binnenkort weer te shoppen:)

helweek-review5

vrijmibo in de zon!

helweek-review-4

Lekker gegeten!

 

Het oorspronkelijke plan om met z’n allen een biosje te pakken ging gelukkig niet door. Ik mag deze week geen tv kijken dus dat paste niet binnen mijn plan. We zouden na het eten nog ergens anders gaan borrelen maar de één na de ander haakte af (moe, morgen weer werken etc.) en dat kwam mij stiekem ook wel goed uit. Hoefde ik niet de enig sjaak afhaak te zijn en belandde ik niet tot diep in de nacht in de stad. Normaal gesproken zou ik hier super veel zin in hebben maar na een week waarbij elke dag om 5:00 de wekker ging is dat toch iets minder aantrekkelijk.

Rond 23:00 gingen we naar huis en toen bleek dat ik het fiets van mijn slot niet open kreeg. Iemand had ermee zitten knoeien en er zat iets in waardoor ik hem niet meer open kreeg en ik dus geen vervoer naar huis had. Normaal gesproken had ik echt even gevloekt maar ik moet positief zijn deze week dus zette me er snel overheen en ben naar huis gaan lopen. Ik belde m’n vriend en die is me nog een stuk tegemoet komen fietsen zodat ik niet helemaal naar huis hoefde te lopen. Fijn!

Eenmaal thuis had ik echt zin om naar bed te gaan. Ik had er officieel natuurlijk om 22:00 uur al in moeten liggen dus ik was al anderhalf uur ‘over tijd’. Het plan om direct als een blok in slaap te vallen liep iets anders dankzij drie bierdrinkende mannen beneden met Playstation + een gehorig huis. Shit.. Om 00:30 heeft m’n vriend de jongens uit huis geschopt en was het tijd om alsnog als een blok in slaap te vallen.

Dag 6: Innerlijke dialoog

Wat staat er voor dag 6 op de planning?

 • Maak een lijst van alle dingen waar je goed in bent.
 • Heb uitsluitend positieve gedachten over jezelf.
 • Denk dat alles die dag in jouw belang gebeurt.

Joepie, één en al optimisme! Na een heerlijke armen workout van Kayla Itsines ben ik direct aan het werk gegaan. Lekker met de laptop op de bank met mijn lieve chihuahua slapend op mijn buik..

Vervolgens was het tijd voor de list of the day. Waar ben ik allemaal goed in? Ik heb gekeken naar goede eigenschappen en in kaart gebracht hoe ik deze goed in de praktijk breng. Dit zijn mijn goede eigenschappen (naar eigen zeggen):

 • Ik ben een doorzetter en als ik ergens voor ga dan ga ik er ook vol voor
 • Ik heb veel discipline
 • Ik ben sportief
 • Ik ben creatief
 • Ik ben behulpzaam
 • Ik heb een groot inlevingsvermogen
 • Ik ben proactief en ondernemend
 • Ik ben zorgzaam
 • Ik ben betrouwbaar
 • Ik ben goed in online marketing
 • Ik ben leergierig

En zo kan ik nog wel even doorgaan..;) Nee grapje, maar we moesten positief blijven toch? Ik vind het wel goed om eens stil te staan bij de dingen waar je goed in bent. Ik merk dat ik iemand ben die het best lastig vind om zichzelf een schouderklopje te geven. Ik ben geneigd om meer stil te staan bij dingen die minder goed gaan of beter kunnen. En dat terwijl het juist als eigen baas belangrijk is om ook af en toe eens tegen jezelf te zeggen dat je het goed doet. Er is tenslotte geen baas die dat kan doen.. Maar gelukkig wel een hele lieve vriend en mijn vrienden en familie. Dat is ook heel fijn.

helweek-review3

 

helweek-review2

 

helweek review

Ik ga nu snel m’n fiets ophalen en dan door naar de Blogger Closet Sale om mijn kleding te verkopen! Hiervoor werd ik trouwens afgelopen week geinterviewd door OOG TV. Bekijk hier het filmpje en wil je meer foto’s en video’s van mijn Helweek zien? Volg me ook op Snapchat: @marlou_ff