Om 19:30 arriveerde ik thuis na een dag afspraken in Amsterdam. Vriendlief had heerlijk voor me gekookt en verraste me met een romantisch diner voor 1 met kaarslicht. Hij moest zelf voetballen en had dus al gegeten maar ik was helemaal blij dat ik zo kon aanschuiven. Even tot rust komen om vervolgens nog een heerlijke wandeling met mijn buurvrouw en de hondjes te maken. Daarna had ik nog even wat me-time voordat ik naar bed ‘moest’ en kon ik even bezig met mijn opdracht van de dag.

Zoals je gister kon lezen heb ik de opdracht van dag 3 niet helemaal afgekregen maar gelukkig had ik in de trein naar Amsterdam alle tijd om hieraan te werken. Ik heb een uitgebreide planning per dag, week en de aankomende maanden gemaakt. Veel werk, vooral met de verhuizing die eraan zit te komen maar ik was blij dat ik me er toch toe had gezet. Dit heeft er namelijk voor gezorgd dat alles wat in mijn hoofd zat nu op papier staat en dat ik niet steeds het gevoel heb ik dat ik dingen niet moet vergeten. Ik heb eerst een uitgebreide lijst gemaakt met alle privé taken en vervolgens met de zakelijke taken die ik nog moet / wil doen. Een lange lijst en alles daarvan heb ik vervolgens ingepland.

“Leer om dingen van je to-do-lijst over te hevelen naar je agenda.” Check! 

In de trein heb ik ook een hele goede brainstormsessie met Anouk gehad over de nieuwe challenge van Followfitgirls. Ik kan niet wachten om het uit te werken en denk echt dat jullie het heel leuk gaan vinden. Daarover later dus meer.. 🙂

healthylunch

He(a)lthy lunch 🙂

helweek6

Samen met Anouk na een lange dag afspraken in Amsterdam terug in de trein

Gister was het de dag dat ik buiten mijn comfort zone moest treden. “Ga de strijd aan met iets wat je het meest bang voor bent.” Zo luidde een van de opdrachten. Super spannend maar ik heb het gedaan! Het is iets waar ik helaas momenteel nog niks over kan zeggen maar later deel ik dit graag met jullie (sorry, flauw i know maar is nu niet anders). Ik werd er zo hyper van dat ik om 22:00 weer klaarwakker was en echt niet kon slapen.

Terwijl ik nog druk aan het dromen was ging mijn wekkertje alweer en om 5:00 uur stond ik braaf naast mijn bedje. Niet snoozen werkt echt als de beste! Dit wil ik echt gaan vasthouden na de Helweek. Na een heerlijke buikspieren workout van Kayla ben ik gaan douchen en is het tijd om te kijken wat Erik (de schrijver van het boek) vandaag op het programma heeft staan voor ons.

Dag 5: Rust en herstel

Vandaag staat in het teken van rust en herstel:

  • Leer efficiënte rusttechnieken.
  • Ontdek de meerwaarde van herstel.

Ik heb vandaag om tot aan de vrijdagmiddagborrel af en toe even een rustmomentje gepakt. Dat wil zeggen dat ik mijn ogen sloot en even goed diep in en uitademde. Ik heb eerder yoga gedaan waarbij ze ook een soort meditatietechniek toepaste die ik nu ook gebruikte. Heel bewust was ik me van het moment. Dus niet mijn gedachten af laten dwalen naar vanalles en nog wat.. Nee. Bewust zijn van hoe ik me voel en echt even tot mezelf komen. Heerlijk, zou ik ook vaker moeten doen.. We (nou ja, ik dan) zijn altijd maar druk, druk, druk en wanneer neem je nou echt eens tijd voor alleen jezelf. Zonder enige afleiding. Zonder dat je wat doet. Gewoon even rust.

helweek5

Goedemorguhhhhh! Hier het bewijs voor mensen die zeggen dat “mijn haar áltijd goed zit, want ik heb krullen” ongelijk hebben

helweek2

Heerlijk zo je dag beginnen!

helweek1

Weer lekker met mijn vriend ontbeten met een healthy smoothie en brood met aardbeien

helweek4

Zo lief! Deze desk planner kreeg ik van Sanne (we doen samen de Helweek) om mijn dagen en weken in te plannen. 

Verder heb ik een afspraak bij de kapper gepland vanmiddag om mijn uitgroei bij te werken en de dode puntjes te knippen. Woehoe! Hier word ik ook altijd zo gelukkig van. Ik stel dit eigenlijk altijd te lang uit waardoor ik me steeds erger als ik in de spiegel kijk en mijn uitgroei zie. Als ik net van de kapper kom voel ik me echt als herboren. Sowieso vind ik het heerlijk omdat dit echt één van de weinige rustmomenten is die ik pak. Ik heb dan even de tijd om rustig te lezen, doe ik anders nooit. Anders ben ik altijd bezig met werk, telefoon, sociale bezigheden etc. Ik ben eigen baas en ik heb juist de vrijheid om op een werkdag even rust te nemen en naar de kapper te gaan. Ik maak genoeg uren want ik werk ook vaak als ik niet op kantoor ben.

Ik heb hier echt wel wat moeite mee omdat ik dan denk dat mijn collega’s het stom vinden. Ik voel me schuldig als ik eerder weg ga (ook al ben ik eerder begonnen dan zij) terwijl dit eigenlijk nergens op slaat. Ik weet dat ook en ben er de laatste tijd al wel mee bezig om dat wat meer los te laten. Ik heb gewoon de eigenschap dat ik graag wil dat iedereen me leuk en aardig vind.

blonde2

Blonde again! 

Klusjes die je altijd uitstelt

Gister was het eigenlijk de dag dat je de hele nacht door moest werken en dingen moest doen waar je nooit aan toe komt of altijd uit stelt. In deze blog kon je al lezen waarom ik heb besloten de nacht niet over te slaan maar ik wil natuurlijk wel zoveel mogelijk uit deze Helweek halen. Daarom heb ik vandaag besloten om eerst een paar uur vanuit huis (op mijn dooie gemakkie, heerlijk) te gaan werken en vervolgens mijn kledingkast ga opruimen. Alle zomerkleding omgewisseld voor de winterkleding en ik heb weer afstand gedaan van items die ik toch nooit draag. En gezien ik morgen mee doe aan de Blogger Closet Sale kwam dat heel goed uit! Mocht je het leuk vinden, kom zeker even langs. Ik ga samen met andere modebloggers onze kleding verkopen op het Damsterplein in Groningen van 16:00 tot 20:00. Klik hier om meer te lezen over dit event.

Misschien tot morgen in real life en zo niet dan zien jullie natuurlijk mijn blog om 20:00 uur weer verschijnen. Oh ik heb trouwens nog een vraag: vind je dat ik alsnog een nacht moet overslaan of vind je van niet? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening! En ik ben ook nieuwsgierig of jullie door mijn blogs er ook over nadenken om een Helweek te gaan doen.. Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten en volg mijn Helweek avontuur ook op Snapchat: @marlou_ff.

Mijn vorige Helweek blogs gemist? Lees ze hier