Hello Helweek dag 4! Voordat ik begin over mijn vierde dag zal ik eerst nog even een update geven over gisteravond. Na een lange dag op kantoor kwam ik om half 7 thuis. Mijn modus? Moe en hongerrrrrr! Gister stond in het thema van timemanagement en de dag liep wat anders dan verwacht. Door ziekte van een collega kreeg ik er opeens een aantal taken bij wat mijn planning wat in de war gooide (en dat terwijl ik de dag zo goed had voorbereid met mijn to-do lijst). Maar, oplossingsgericht als ik deze week ben, heb ik keihard geknald en al het werk afgekregen. Yes! Alleen heb ik er wel wat langer over gedaan want het idee was om van 8 tot half 5 te werken zodat ik daarna in alle rust mijn boodschappen kon gaan doen en een lekker kon gaan koken voor mij en mijn vriend. FAIL! Dit was wel even een beetje en terugval want dit is stiekem echt een van mijn slechte gewoontes (zie blog dag 1).

helweek blog

Iets later dan gepland verliet ik mijn kantoor. 

Shame on me

Ik kan gewoon heel moeilijk stoppen met werken met als gevolg dat ik met een hongerig buikje naar huis loop en helemaal geen zin heb om nog boodschappen te gaan doen en te koken. Ok, gister was dus weer zo’n dag. Mijn vriend stond ook niet te springen om nog naar de winkel te gaan en uitgebreid te gaan koken dus ik stelde voor om healthy (want dat moet deze week) speltbrood tosti’s te maken met spinazie enzo. Klonk mij als muziek in de oren, hij dacht daar iets anders over en ging voor de Pizza. En zo geschiedde.

Stiekem voelde het wel een beetje als spijbelen want het originele idee (quinoa met zalm en groenten) was wel wat gezonder, maar goed. Dit bespaarde me wel wat tijd waardoor ik s’avonds bezig kon met mijn opdracht van de dag: planningen maken voor de dag, de week, de maand en dit jaar.

Wat een werk! Eerst moest ik ALLES (zowel privé als zakelijk) opschrijven wat ik de komende tijd nog moet/wil doen. Om vervolgens al deze taken richting de planning te verschuiven. Helaas bleek de avond toch iets te kort (want ja, om 22:00 uur moest ik alweer in mijn nestje liggen) wat er dus voor heeft gezorgd dat ik nog niet klaar ben met mijn opdracht van gister. En dat terwijl gister in het teken van Timemanagement stond. Shame on me! Dat Sanne haar opdracht ook nog niet helemaal af had verzachtte de pijn iets.

helweek blog

helweek

Hardlopen in mijn nieuwe Röhnisch outfitje

Dag 4: buiten je comfort zone

Vanmorgen was ik wederom (met dank aan mijn volle blaas) alweer iets voor de wekker wakker en om half 6 stond ik in mijn hardloop-outfit bij Sanne voor de deur om lekker 6.5 km te rennen door de binnenstad van Groningen. Heeerlijk!! It feels so gooood..

Goed, tijd om te kijken wat vandaag precies het plan is volgens het Helweek boek:

Vandaag is een heftige dag. Je wordt uitgedaagd buiten je comfort zone te gaan met deze opdrachten:

  • Werk dag en nacht zonder te slapen.
  • Uitstel is verboden.
  • Gebruik geen social media.
  • Loop, ren of fiets – minimaliseer transport in de vorm van auto, bus of trein.
  • Taken voor deze vierentwintig uur: alles doen wat je altijd al hebt uitgesteld.
  • Ga de strijd aan met iets waar je heb meest bang voor bent.

Omdat deze Helweek een vrij last-minute plan is heb ik mijn week niet echt erop ingedeeld. Toen Sanne voorstelde om een Helweek te gaan doen was ik niet direct heel enthousiast maar hoe langer ik erover nadacht hoe meer zin ik kreeg in deze uitdaging. Zij had ook al met 3 andere vriendinnen afgesproken om deze week hels te gaan leven en het idee dat ik medestanders had heeft me over de streep getrokken om ook mee te doen. Sanne is mijn vaste sportmaatje dus als zij elke ochtend om 5:30 gaat sporten moet ik s’avonds alleen gaan sporten. En als ik later een Helweek wil gaan doen dan moet ik dus alleen in de vroege ochtend. OK! Ik besloot dus om mee te doen.

Maaaaar.. Mijn agenda voor deze week was al ingepland en hierbij is geen rekening gehouden met de Helweek. Tot nu toe was dit nog geen enkel probleem maar vandaag wordt het wel wat lastig. Ik moet vandaag naar Amsterdam voor 2 afspraken dus ik moet met de trein reizen. Nu heb ik wel besloten om tijdens deze reis gefocust te blijven op mijn werk en heb ik vanalles meegenomen waar ik mee bezig kan (voordeel van de trein) tijdens de reis. Collega Anouk is ook op de hoogte dus ze weet dat ik iets minder gezellig zal zijn dan anders.

Daarnaast kan ik mooi bezig om de planningen af te maken waar ik gister aan begonnen ben want dat is iets wat ik heel graag wil doen. Het is heerlijk om al deze to do’s uit je hoofd op papier te zetten en deze in te plannen.

helweek blog

helweek blog

Eén van de regels van de Helweek: extra aandacht voor je uiterlijk! Tijd om wat nieuwe beauty producten te testen die ik voor FollowFashion.nl opgestuurd kreeg. 

We hebben besloten dat we de nacht doorwerken overslaan i.v.m. werk waarvoor dit niet helemaal handig is (want: sommigen van ons kunnen niet geradbraakt bij hun patiënten aankomen). In mijn geval is dat natuurlijk wat minder erg (eigen baas, woehoe!) maar met het oog op de planning voor de rest van de week heb ik toch besloten om vandaag wel gewoon om 22:00 uur naar bed te gaan. Morgen heb ik namelijk een feestje en gaan we ook nog even gezellig de stad in. Vorige keer heb ik de stad moeten overslaan omdat ik ziek werd maar ik heb beloofd om deze keer wel mee te gaan (en stiekem ook heel veel zin in). Dus dan wordt het morgen waarschijnlijk een latertje en MISSCHIEN besluit ik bij thuiskomst wel om alsnog een nacht door te halen en aan het werk te gaan. Op zaterdag moet ik ook weer werken want dan sta ik op de Blogger Closet Sale in Groningen. Ik werk deze week dus toch al extra hard, dus dat is helemaal top volgens de Helweek regels.

Ik las trouwens dat er meer mensen zijn die de nacht doorhalen overslaan en volgens de schrijver van het boek is dat niet een ramp. Vannacht duik ik dus wel gewoon mijn nestje in maar wie weet besluit ik vrijdag alsnog door te halen, omdat ik dan toch al niet om 22:00 uur in bed lig. Ik ga het even aankijken!

Deze blog ga ik nu snel afsluiten want anders krijg ik mijn to-do lijstje voor vandaag niet af;) Tot morgen!

PS. Klik hier voor mijn vorige Helweek blogs en volg mij ook op Snapchat: @marlou_ff