De eerste dag van mijn Helweek is een feit! De wekker ging om 05:00 uur maar eigenlijk voelde dit als de nacht waarop je een hele nacht moet doorhalen. De oplader van mijn telefoon is kapot en ik was er dus niet helemaal gerust op dat mijn telefoon wel opgeladen werd. Dit resulteerde in een onrustige nacht waarbij ik (zonder overdrijven) echt 3 keer op mijn telefoon heb gekeken of ik me niet aan het verslapen was. Het voelde een beetje als zo’n nacht voordat je op vakantie gaat en heel vroeg uit de veren moet. Je wilt snel in slaap vallen want je wilt fris en fruitig opstaan en ondertussen denk je de hele tijd aan of je alles wel hebt meegenomen en of je de wekker goed hebt gezet.

Het begin van mijn dag

Ok, de nacht was niet geweldig maar we gaan vrolijk verder! Deze week staat namelijk ook in het teken van positieve en blije gedachtes. Zoals ik gister ook al schreef doe ik deze Helweek met nog 4 andere meiden en we hebben afgesproken dat we elkaar via de Whatsapp groep s’ochtends en s’avonds mogen appen om elkaar te motiveren en te steunen. Het was direct duidelijk dat ik niet de enige was die een onrustige nacht had gehad. Stiekem zijn we toch een beetje gespannen hoe deze week zou gaan verlopen denk ik. En wat het met ons zal doen.

Om 5:00 sprong ik direct uit bed. In tegenstelling tot mijn normale ochtendroutine waarbij er een aantal keren gesnoozed wordt en ik me nog even kan omdraaien als vriendlief moet opstaan (hij begint om 8:00 uur met werken, ik normaal om 9:00 uur). Na mijn beschuitje met pindakaas en banaan en een kop thee pakte ik mijn fitness matje en ging richting mijn buurvrouw (die ook gezellig meedoet). Er stond een heftige Kayla BBG workout op het programma en het was echt heftig zo op de vroege ochtend (of midden in de nacht, tis maar net hoe je het ziet). Na de workout hebben we nog even uitgebreid gestretcht, iets wat er normaal door tijdgebrek vaak bij in schiet.

Op moment van schrijven is het 06:43 en mijn vriend komt naar beneden. “Wat doe jij hier?” Vraag ik. Met zijn ogen nog half dicht zegt ie: “Ik ben nog iets te vroeg heh?” Hij is het duidelijk niet gewend dat ik eerder uit de veren ben en wordt er een beetje onrustig van merk ik. Hij kruipt weer in zijn bed. Normaal gesproken zou hij nu wel wakker moeten worden maar het is maandag ochtend en dan is hij vrij. Om half 10 komen mijn ouders en gaan we samen naar ons nieuwe huis, tot nu toe hebben ze het alleen op foto’s gezien. Op 15 oktober krijgen we pas officieel de sleutel maar we mochten van de makelaar tussendoor nog even kijken om o.a. nog het één en ander op te meten.

helweek

Direct de sportkleding aangetrokken! Om half 6 heb ik met Sanne afgesproken om te sporten

helweek

Check dat maantje! Zelfs de app ziet dit als s’nachts sporten, haha! 

helweek

We did it! De workout begon in de tuin (met de lampen aan want het was nog pikdonker) maar toen het ging regenen zijn we snel naar binnen verhuisd. Nog even uitgebreid stretchen en dan snel onder de douche.

helweek

Mijn Helweek huiswerk voor vandaag is af! 

helweek

Voor de verandering een to-do lijst per dag ipv één hele lange lijst voor de hele week. Werkt fijn! 

Mijn opdracht van vandaag

Op maandag is je opdracht om je goede en slechte gewoontes in kaart te brengen. Bedenk een strategie om je slechte gewoontes te veranderen en je goede gewoontes te versterken.

Ok, daar gaan we:

Mijn goede gewoontes

 • Ik sla nooit een ontbijt over en neem hier altijd rustig de tijd voor
 • Ik sport minimaal 3 keer per week
 • Ik ga bijna altijd lopend naar kantoor waardoor ik twee vliegen in één klap heb: beweging en een rondje wandelen met mijn twee lieve chihuahua’s
 • Ik drink de hele dag groene thee en water en vermijd frisdrank
 • Ik haal altijd mijn make-up s’avonds af en reinig mijn gezicht goed
 • Ik probeer zo gezond mogelijk te eten (en dan met name avondeten)
 • Kleding die ik uit trek ruim ik (bijna altijd) direct op
 • Ik maak to do lijsten voor mijn werk
 • Ik werk hard en ben tijdens mijn werk (bijna) nooit met privé aangelegenheden bezig
 • Ik ben altijd op tijd met mijn boekhouding.

Mijn slechte gewoontes

 • Ik kom vaak te laat
 • Ik eet veel te snel (ben ongeduldig en wil graag z.s.m. weer aan het werk)
 • Ik pak mijn telefoon te vaak om doelloos door Instagram te scrollen of om te kijken of er nog nieuwe mail is binnengekomen
 • Ik snooze te lang waardoor ik juist heel moe wakker wordt
 • Ik maak vaak een zootje van mijn toilettafel (ruim make-up niet direct op enzo) en ben soms sowieso vrij slordig
 • Ik pak de vaatwasser niet zorgvuldig in tot grote ergernis van mijn vriend. In sommige dingen ben ik heel perfectionistisch maar bij iets als de vaatwasser inpakken niet bepaald. Dit is zo’n klusje waar ik zo snel mogelijk van af wil zijn
 • Ik doe altijd heel gehaast boodschappen, vaak rond etenstijd. Met als gevolg dat ik vaak alleen avondeten kopen en een pak koekjes of stuk chocolade omdat ik trek heb. Al tijdens het koken pak ik een koekje of een stukje chocolade. Ik vergeet vaak lunch te halen waardoor ik bijna elke dag tussen de middag zit te kauwen op een broodje pindakaas met banaan terwijl ik het juist zo lekker vind om een broodje met avocado en tomaat te maken o.i.d.
 • Ik eet te weinig fruit, dit heeft ook met bovenstaand puntje te maken
 • Ik begin om 9:00 met werken en heb s’avonds echt moeite om te stoppen waardoor ik vaak later thuis kom dan gepland en ik dan nog boodschappen moet doen en eten moet koken.
 • Mijn mailboxen (vijf in totaal) zijn vaak niet op orde. Ik zet mailtjes weer op ongelezen omdat ik ze nog moet beantwoorden terwijl ik juist allemaal mapjes heb aangemaakt waaronder één met ‘Actie’ waar dat soort mails in moeten komen.
 • Het laatste puntje van mijn goede gewoontes is ook direct een slechte gewoonte. Ik maak namelijk één grote lange lijst waar alles op komt te staan wat ik moet doen. Ik stel geen gericht prioriteiten voor mezelf en maak geen to-do lijst per dag waardoor ik altijd het gevoel heb dat ik nog vanalles moet doen. Ook denk ik dat ik goed kan multitasken waardoor ik vaak heel veel tegelijk wil doen wat waarschijnlijk juist helemaal niet efficiënt werkt.

Ik zal jullie niet vermoeien met de strategie die ik heb bedacht om de slechte gewoontes te veranderen maar vond het wel leuk om deze gewoontes met jullie te delen. Het is wel goed om hier een keer bij stil te staan vind ik.

De ochtend vloog echt voorbij! Ik heb gewerkt aan deze blog en daarna mijn opdracht gemaakt en een to-do lijst gemaakt. Na een lekker ontbijtje met mijn vriend ben ik de sleutel van ons nieuwe huis gaan halen bij de makelaar. Mijn ouders stonden om half 10 voor de deur en samen hebben we ons nieuwe huis bekeken en daarna gezellig met z’n allen geluncht. Op kantoor heb ik uiteraard direct verteld over mijn Helweek en duidelijk aangegeven dat ik deze week heel efficiënt en gefocust te werk wil gaan. We zitten met z’n allen in een ruimte en dat is heel gezellig maar is ook gevaarlijk. Social talks krijg je allemaal van elkaar mee en ik krijg de hele dag door vragen van collega’s. Helemaal niet erg maar dit kan soms het efficiënte werken wel wat in de weg staan. Dat is ook de reden waarom ik het soms heerlijk vind om even thuis te werken of om s’avonds langer door te gaan. Kan ik even ongestoord knallen;)

Ik heb voor deze week bedacht dat ik meer met mijn koptelefoon op ga werken (helemaal afgesloten) en dat er vaste momenten zijn waarop ik beschikbaar ben voor vragen. Om 11:00 uur, na de lunch en om 15:00 uur s’middags. Dingen die echt haast hebben mogen uiteraard wel tussendoor en ze mogen hun vragen ook altijd op de mail zetten maar het idee is dat ik niet constant uit mijn gefocuste werkmodus wordt gehaald. Verder moet ik volgens de gouden regels van de Helweek social talks beperken tot het minimum. Vandaag is dit goed gelukt! Ik heb direct een vergadermomentje ingelast en daarna ben ik met mijn koptelefoon heerlijk ongestoord aan het werk gegaan.

Nog meer zien?  Omdat er zoveel mensen geïnteresseerd zijn en hebben aangegeven mijn Helweek te gaan volgen heb ik besloten om wél te gaan Snapchatten deze week. Het is tenslotte onderdeel van mijn werk;) In deze blog staan ook al een paar foto’s maar als je meer wilt zien, voeg me even toe op Snapchat: @marlou_ff. Tot morgen! Elke dag om 20:00 uur komt mijn nieuwe blog over de Helweek online.