Goedkoop sporten, hoe doe je dat? Als student kan het nog best een uitdaging zijn om een fijne, goedkope sportschool te vinden. Zeker als je, net als ik, in een dorp woont. De dichtstbijzijnde goedkope sportschool bij mij in de buurt is een FitForFree en die zit in Alkmaar. Maar ik ken mezelf, en ik ga waarschijnlijk minder snel sporten wanneer ik weet dat ik eerst een half uur moet fietsen naar de sportschool. Dus ik moet op zoek naar andere oplossingen! Hieronder volgen mijn tips om te sporten, zonder al te veel geld uit te geven.

7 x tips voor goedkoop sporten

1: Touwtje springen

Zelf heb ik ook een springtouw aangeschaft bij de Decathlon. Dit is een speciaal sport springtouw, wat een effectieve en makkelijke manier is om je cardio te doen. Aan het begin zal het moeilijk zijn om vijf minuten vol te houden, maar hoe vaker je het doet, hoe beter het gaat! Vind je het lastig of saai om zelf iets met een springtouw te bedenken? Rosa helpt je hier graag bij door middel van een interval schema.

goedkoop sporten

2: Hardlopen

Je hebt niet meer nodig als een paar goede schoenen en je kan zelf kiezen waar en wanneer je wilt. Een halfuurtje hardlopen kan je veel energie geven en het werkt ook nog eens ontspannen. Wees wel voorzichtig wanneer je nog niet eerder hebt hardgelopen. Bouw het langzaam op, zodat je geen last krijgt van ernstige blessures. In deze Running Guide vind je heel veel tips, inclusief een trainingsschema, waarmee jij lekker leert lopen en blijven lopen! 

3: Workout video’s

Er zijn genoeg oefeningen om gewoon thuis te doen. Op YouTube vind je een hoop filmpjes met korte workouts. In de zomer kan je dit prima in de tuin doen op een matje. Wat ook superleuk is is het online trainingsprogramma Hello New You. Het is een half jaar programma om meer energie te krijgen en stress te verminderen! Bijkomend voordeel: je wordt fitter en gaat beter in je vel zitten.workout tips

4: E-books

Een andere optie is om een boek te kopen waarin oefeningen verwerkt zijn. Onze E-books zijn al verkrijgbaar vanaf 7,95! Mis jij net dat laatste stukje motivatie om je doel te bereiken, dan helpt het boek je over de streep. Lekker goedkoop sporten dus!

5: Fietsen

De meeste mensen hebben tegenwoordig in de achtertuin een fiets staan. Kijk eens of je net een stukje verder kan fietsen dan alleen de supermarkt om de hoek. Ga bijvoorbeeld naar een leuke hotspot die een uurtje fietsen is. Neem daar je pauze en fiets dan weer terug. Je kan ook een kleiner rondje maken natuurlijk. Wist je dat je met 10 minuten fietsen al ongeveer 97 calorieën verbrand?

6: Wandelen

Een makkelijkere optie als wandelen is er bijna niet. Je gaat de deur uit en geniet van de omgeving. Loop je net een beetje sneller als normaal, dan train je ook nog eens je buikspieren! Beweeg je armen mee naast je lichaam en stop ze niet in je jaszakken. Ellen geeft je nog meer voordelen van deze sport in haar blog.beginnen met hardlopen

7: Zwemmen

Soms vergeten we dat je ook zwemmen heel goed voor je is. Dit kan je in de zomer makkelijk in de natuur doen. Zwemmen is een vorm van cardio, waardoor je aan je conditie werkt. Ook in de wintermaanden kan je buiten zwemmen. De kou van het water zorgt voor een boost. Evi legt uit waarom.

8: Skeeleren

Oja! Was jij deze sport ook alweer vergeten? Zoek een mooie weg op in de buurt en ga een rondje skeeleren. Goed voor je uithoudingsvermogen en balans. Je traint hiermee niet alleen je bovenbenen en bilspieren, maar ook je buik en rug. Alle ingrediënten voor een strak lichaam dus!

Succes!

Hopelijk heb je wat aan mijn tips voor goedkoop sporten. Heb jij nog iets ontdekt om geld te besparen, laat het me weten in de reacties!

Liefs, Michelle

Goedkoop gezond eten? Ja, ook dat kan! 6 X Gezonde maaltijden voor studentenbudget