Goede voornemens? Ik neem me voor dit jaar tijdig te beginnen aan mijn nieuwjaarsvoornemens (flauwe grap). Elk jaar heb ik ze wel, ook in 2017 had ik er een paar. Sterker nog, ik had ze al helemaal uitgeschreven in een blogbericht. Het was alleen nog niet helemaal af toen ik met kerst naar Thailand vertrok en uiteindelijk noemde ik het blog ‘verlate voornemens voor 2017’ en had ik het bijna klaar om het eind januari te posten. Maar ja, januari werd februari en voor ik het wist was het alweer zomer. Dat leek me een beetje een gek moment om nog over nieuwjaarsvoornemens te posten.

Desalniettemin heb ik wel iets om op terug te blikken. Ik pak ze er even bij (hé, zo komen ze toch nog op het blog ;)). Welke voornemens heb ik gehaald? Welke juist niet en aan welke heb ik niet eens meer gedacht tot ik ze er nu weer bij pakte?

Terugblik op voornemens voor 2017

Sporten

2017: Een betere balans tussen kracht, conditie en lenigheid. Vooral het laatste schiet er bij mij een beetje bij in. Ik wil flexibeler worden, wang ik denk dat dit ten goede komt aan het hardlopen. Dit zal ik gaan doen door een abonnement bij one fit te nemen waardoor ik ook (yin)yoga en mobiliteitslesjes kan inplannen.

Hoe ging dit? Ik heb wel een tijd meer mobiliteitlessen genomen en yoga, maar het one fit abonnement heb ik een maand gehad en was toch niet zo’n mijn ding. De laatste maanden heb ik weer minder yoga gedaan maar wel ademhalingsoefeningen. Focus is dus zeker wel verlegd. Missie geslaagd.

 

goede voornemens

Ontspanning en televisie

2017: Ik wil minder tv/series/Netflix kijken.Op dit moment is dat mijn ultieme ontspanningsmoment als ik thuiskom na een dag werken. Tv aan en met een bord op schoot eten. Het voelt nooit echt goed! Ik wil dit jaar meer gaan lezen, waaronder ten minste één Engelstalig boek. En eten wil ik aan mijn mooie nieuwe tafel zodra de eethoek klaar is!

Hoe ging dit? Ik heb een Engels boek gelezen! Wohoo. Verder heb ik zeker wel wat vaker dan voorheen een boek erbij gepakt. Toch vind ik dit lastig door te zetten buiten de vakanties om. De t.v. is wel al weg uit de slaapkamer. In totaal denk ik zeker dat ik minder Netflix heb gekeken dan vorig jaar. Toch blijft dit wel een punt van aandacht. Eten aan tafel doe ik niet zo vaak, hoewel de eethoek inmiddels wel af is.

Voeding

2017: Mijn verbeterde relatie met eten en sporten wil ik natuurlijk graag behouden (weet je nog, na het overwinnen van mijn eetbuienstoornis). Ik wil wel ruimte maken voor vaker vegetarische of veganistische maaltijden. Daarbij kan ik wel wat inspiratie gebruiken, zodat ik mijn eiwitinname toch nog hoog houd. Daarbij wil ik minder bewerkt voedsel verorberen. Dus geen groenteburger van de appie voor mij!

Hoe ging dit? Wauwie, toen ik dit schreef wist ik niet dat ik per 1 maart zou beginnen aan een vegan challenge en dat ik dat zo lang zou ‘volhouden’. Dit heb ik zeker weten helemaal gedaan. #trots Minder bewerkt? Daar valt nog wel wat te verbeteren.

 

goede voornemens

Werk

2017: Op het gebied van werk heb ik lang nagedacht. Ik wil dit komende (half) jaar gebruiken om flinke stappen te maken wat betreft mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik wil hier ook scherp op zijn, zodat ik niet te lang binnen mijn comfortzone blijf. De grootste uitdaging zal zijn: eerlijk naar mezelf blijven!

Hoe ging dit? Jeeetje, zo gek om terug te lezen. Ondanks dat ik tussentijds niet deze doelen erbij heb gepakt, heb ik ze allemaal aangestuurd. Zo ook dit! In augustus ben ik begonnen met een traject met een personal coach. Vooral op werk gericht. Dit heeft veel teweeg gebracht en gaat in 2018 verder. Lees hieronder maar eens!

Goede voornemens 2018

2018 staat voor mij in het teken van nieuwe avonturen en veranderingen. Ik heb het een beetje geclusterd, maar zoals dingen in het leven soms gaan: het is in elkaar verweven (zo, dat is even poëtisch van mij).

Werk

Eind oktober 2017 heb ik Ana Banana ingeschreven in de Kamer van Koophandel. 2018 wordt het jaar waarin ik echt verdere stappen ga ondernemen om uiteindelijk 100% voor mezelf te kunnen werken. De eerste stappen hiervoor heb ik al genomen. Ik bouw namelijk mijn uren af. Van full time in 2017 naar 32 uur vanaf januari. Vanaf april nog 28 uur en vanaf juli heb ik mijn baan bij het HIER klimaatbureau definitief opgezegd! Wil ik tegen die tijd daadwerkelijk rond kunnen komen van Ana Banana dan is er nog veel werk aan de winkel. Heb je nog iemand nodig voor online tekst & communicatie? Check dan mijn website! #promopraatjevoormezelf

Reizen

Een van de redenen om voor mezelf aan de slag te gaan is de flexibiliteit van het werken. Ik heb afgelopen jaar geleerd dat dat súper belangrijk is voor mij. Geef mij vrijheid, dan kom ik het beste tot mijn recht. Door als zzp’er aan de slag te gaan heb ik voor mijzelf de mogelijkheid gecreëerd om door te werken als ik naar Australië verhuis.

“Hè? Wacht? Wat? Australië? Daar weet ik niks van!” Nee klopt. Dit was voor FollowFitgirls het best bewaarde geheim van 2017 (vind ik zelf). Bas werkt bij een Nederlands bedrijf maar heeft een toffe opdracht in Australië gekregen. Hij reisde daarvoor al regelmatig daarheen. Soms bleef hij wel 5 weken weg. Dat vonden we niet chill. Wat vinden we wel chill? Verhuizen! Wij gaan het avontuur aan. Wij vertrekken in juli. Wat jullie daarvan gaan merken? Behalve jaloersmakende foto’s hier en daar ga jij, lieve lezer, hier niet zoveel van merken (Hallo surfen, hallo outback maar ook hallo Bali op 3 uur vliegen). Ik blijf namelijk lekker typen voor FollowFitgirls.

Als we daar dan toch zijn dan gaan we natuurlijk ook proberen iets te zien van Australië, Nieuw Zeeland, Indonesië enzo. Hoe en wanneer precies, dat weten we nu nog niet. Oh en ik kom nog wel terug. We houden ons huisje in Amsterdam namelijk aan. We denken wel minimaal een jaar weg te blijven. Zoek me gerust op 😉

goede voornemens

Wonen

Naast het échte wonen in het buitenland zoals ik hierboven heb omschreven, zou ik ook graag dit jaar ons eerste huisje kopen. Bas en ik zijn daar klaar voor en als we nieuwbouw willen kopen dan kan het misschien gebouwd worden als we in het buitenland zijn? Ik wil in ieder geval in 2018 de eerste stappen zetten.

Sporten

In 2018 loop ik voor het eerst een andere halve marathon dan die van Amsterdam. Ik heb me al ingeschreven voor die van Schoorl in februari. Ook denk ik steeds vaker na over het lopen van een hele marathon. Dit zou wel een mooi doel zijn… Ik durf ‘m alleen niet hier zwart op wit te presenteren 😉 Verder wil ik een PR op de 10 km lopen. Dat is onder de 58 minuten. Hiervoor is wel een plannetje nodig!

 

goede voornemens

Eten

Een goede balans behouden is voor mij belangrijk. Te weinig eten werkt averechts, heeft mijn eetbuienverleden mij geleerd. Toch hoop ik – met de juiste coaching en begeleiding van Healthadvies Breda – mijn vetpercentage te verlagen tot ongeveer 18% vet. Ik zit vandaag de dag op ongeveer 23%, dus ik heb nog even te gaan. Verder bevalt het wel om zoveel mogelijk plantaardig te blijven eten. Ik wil iets minder vaak buiten de deur eten. Dat is op dit moment mijn toevluchtsoord. Plantaardig eten sta ik volledig achter maar heeft de lol van het koken wel een beetje weggenomen. In 2018 ga ik die weer terugvinden.

2018: Here I come!

Ik denk dat ik zo wel genoeg doelen heb voor 2018. Het gaat een bewogen jaar worden, als ik mijn plannen mag geloven. Uiteraard neem ik jullie hierin zoveel mogelijk mee!

Heb jij al nagedacht over wat je wilt bereiken in 2018? Of ben je misschien helemaal geen voorstander van doelen stellen? Ik ben heel erg benieuwd. Laat je het me hieronder weten?

Liefs, Ana

Begin jouw goede voornemens ook meteen goed met het Hello new you! E-book