Er zijn van die onderzoeken waar je van denkt ‘ja duhhhh’. Of ‘lekker boeiend’. Maar er zijn ook onderzoeken die verrassende resultaten tonen en waar jij, als je tot de doelgroep behoort die positief uit de test kwam, erg blij van wordt. Helemaal wanneer het om (gezond) eten gaat want daar gaat mijn hart nu eenmaal sneller van kloppen. Dit onderzoek is er met stipt zo eentje.

Lang leve de Italianen

Italiaanse wetenschappers hebben namelijk onderzocht dat pasta eten helemaal niet dik maakt. Het eten van pasta bleek zelfs samen te gaan met een gezonder gewicht, lager BMI en een slankere taille. HOERA! Ik geloofde al die diëten waarbij je geen pasta mocht eten al nooit, hoewel dat meer was omdat ik het gewoon niet kan laten staan, maar nu is dus ook aangetoond dat pasta eten niet dik maakt en zelfs goed is voor de lijn.

pastaliefhebbers

Ik snap het best als je vraagtekens zit bij dit laatste, want dat klinkt ook wat vreemd in de oren maar de enige verklaring die daar tot dusver aan kan worden gegeven is dat pasta goed vult. En wanneer avondeten goed vult, ben je veel minder geneigd om ’s avonds nog te gaan snacken.

Natuurlijk moet je alles met mate eten en van iedere avond pasta zul je zeker niet afvallen, maar het past dus prima binnen een gezond eetpatroon. Mits je er lekker veel verse groentes bij gooit natuurlijk en geen kant-en-klare sausjes. Oh en de wijn een beetje met rust kunt laten. 🙂

Zin gekregen in zo’n lekkere pasta voor vanavond? Bekijk hier de lekkerste en verantwoorde recepten.

Foto header: Rebloggy.com