Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en dat betekent nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. In dit nieuwe jaar wil ik mezelf nog meer uitdagen op het gebied van sport en health. Nou ging het sporten in het jaar 2015 al wel goed maar op het gebied van voeding zou ik wel graag nog wel het één en ander willen verbeteren. Zo is het mij opgevallen dat ik over het algemeen te weinig tijd vrij maak om een gezonde, healthy lunch voor te bereiden en om mee te nemen naar het kantoor. Al zou ik ’s ochtends een kwartiertje de tijd vrijmaken om het voor te bereiden dan kan in de middag genieten van een heerlijke healthy lunch! Maar dit is niet het enige.. We weten allemaal dat het goed is om gedurende de dag meerdere gezonde tussendoortjes te nemen. Ook hier ontbreekt het bij mij vaak nog aan. Door alle drukte vergeet ik vaak om tussendoor een healthy tussendoortje te nemen. Dit jaar wil ik daar verandering in brengen!

Wat ik dit jaar ook van plan ben is om heel burgerlijk weekboodschappen te gaan doen. In het weekend dus samen met mijn vriend even de tijd nemen om te bedenken wat we week willen gaan eten en dan samen de boodschappen doen. Tot nu toe deden we dit eigenlijk nauwelijks. Na het werk ging één van ons dan langs de supermarkt en vooraf stemden we dan telefonisch af waar we zin in hadden om te eten. We zijn net verhuisd en de supermarkt zit nu niet meer naast de deur dus is het wel fijn om niet elke dag nog heen te hoeven. Bovendien kun je in het weekend ook echt even de tijd nemen om creatieve gerechten te verzinnen die je die week wilt gaan eten. Na het werk heb ik daar meestal geen zin meer in en heb ik trek dus wil ik het liefst zo snel mogelijk eten.

Mijn nieuwe favoriete tussendoortje

Dat ik aan het einde van de dag zo’n trek heb komt ook omdat ik te weinig tussendoortjes neem. Hier kom ik direct bij mijn volgende goede voornemen! Één van mijn favoriete nieuwe tussendoortjes is de nieuwe Peijenburg Zero. De nieuwe heerlijke ontbijtkoek van Peijnenburg bevat, je raad het vast al, 0% suiker. Ideaal dus een als gezond ontbijt of als tussendoortje. Deze ontbijtkoek van Peijnenburg is de eerste ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers. Het kleine beetje suiker dat nog voorkomt in Peijnenburg Zero komt van nature voort uit rogge. Doordat de ontbijtkoek bestaat uit rogge is het een bron van vezels, zo bevat het drie keer zoveel vezels als in een volkoren boterham. En dan denk je dat het vast niet beter kan, de Peijnenburg Zero ontbijtkoek is ook nog eens door de Consumentenbond uitgeroepen tot het meest gezonde tussendoortje!

peijnenburg

Met deze goede voornemens zou het in het nieuwe jaar helemaal goed moeten komen. Af en toe wat gezonde tussendoortjes nemen en meer tijd vrij maken om weekboodschappen te doen en een healthy lunch voor te bereiden. Moet lukken toch? Ik hou jullie het komende jaar op de hoogte van deze goede voornemens. Ik ben erg benieuwd, wat zijn jullie goede en healthy voornemens voor 2016? Laat het ons weten in de reacties hier onder!

Benieuwd wat Rosa’s favoriete tussendoortjes zijn? Klik hier.