Wanneer je een zittend beroep hebt, is het extra belangrijk om op je voeding te letten omdat je weinig energie verbruikt. Het kan best lastig zijn om hier een goed voedingspatroon in te vinden en zo de verleiding van het snacken te weerstaan. Ik zorg zelf altijd voor een goed ontbijt; meestal is dit een flinke bak magere yoghurt met blauwe bessen, havermout, lijnzaad en granola. Met dit ontbijt kan ik het in principe tot de lunch volhouden, maar dan heb ik wel flinke trek. Ik lunch meestal met twee boterhammen of speltcrackers. Omdat ik het fijn vind om altijd wat gezonde snacks als tussendoortjes bij de hand te hebben (om te voorkomen dat ik naar de koekjes grijp!) voor het geval dat, deel ik mijn favorieten met je.

1. Roggebrood

Sinds kort ben ik weer helemaal verslaafd aan roggebrood. Het allerlekkerst is als je ze belegt met geitenkaas en honing. Yum!

2. Gekookt ei

Meestal eet ik hem tijdens de lunch al op, maar ik zorg altijd voor een gekookt eitje. Ideaal als snack, maar natuurlijk ook erg lekker op brood.

3. Groenten (en hummus)

Komkommer, wortel, paprika, tomaatjes; allemaal heerlijk als healthy snack voor op je bureau. En wil je het nog wat feestelijker maken? Gebruik hummus als dip.

4. Zelfgemaakte chocolate chip cookies

Verantwoorde koekjes met chocola klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan toch echt. Anna deelde het recept met jullie.

5. Rijstwafels met pindakaas en banaan

Pindakaas en banaan blijft een gouden combi wat ons betreft en op een rijstwafel heb je meteen een lekkere snack te pakken. Kies die van Zonnatura voor de meest verantwoorde keus.

Ook dol op lasagne, maar op zoek naar een gezonde variant? Bekijk de recepten hier.