“Ik ontbijt ’s ochtends niet want ik krijg dan echt geen hap door mijn keel.” Deze uitspraak heb je vast vaker gehoord of misschien zeg je het zelf vaak. Toch kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: ontbijten één van de belangrijkste maaltijden van de dag. Met gezonde ontbijtjes start je de gehele spijsvertering in je lichaam op. Niet alleen is het op gang brengen van je spijsvertering heel belangrijk maar ook als gewicht wil verliezen is het erg belangrijk om wél te ontbijten en deze niet over te slaan in de ochtend. Waarom? Omdat ontbijten ervoor zorgt dat je later op de dag minder honger krijgt. Door een het verzadigde gevoel dat je van een vezel- en eiwitrijk ontbijt krijgt eet je de rest van de dag een stuk minder. Omdat je spijsvertering opstart zodra je een ontbijt neemt, is uit onderzoek gebleken dat de calorieën die je ’s ochtends tot je neemt sneller verbrand zullen worden dan maaltijden later op de dag.

Wil je graag afvallen? Dan is het erg belangrijk om te ontbijten in de ochtend. Het maakt het afvallen makkelijker omdat je verleidingen gedurende de dag gemakkelijker kan weerstaan en je bent eerder geneigd om kleinere porties te eten. Zoals we al eerder zeiden is een vezel- en eiwitrijk ontbijt het beste om te eten in de ochtend, dit is ook uit onderzoek gebleken. Onbijtjes met veel koolhydraten of vet werken juist averechts als je graag wilt afvallen. Welke gezonde ontbijtjes kun je dan het beste nemen in de ochtend? Wij hebben de drie beste en meeste gezonde ontbijtjes voor je op een rijtje gezet.

1. Havermout

Je lichaam heeft de nodige energie nodig om de dag door te kunnen komen en deze energie wordt uit verschillende voedingstoffen gehaald die in een ontbijt zitten. En als je de dag echt goed en gezond wil starten kies dan voor volkoren havermout. Dit is superfood die vol zit met vezels en eiwitten. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat jij de hele dag goed door kan komen. Je kan volkoren havermout op oneindig veel manier combineren met andere gezonde voeding. Wat inspiratie nodig om zelf een overnight havermout te maken voor in de vroege ochtend? Lees dan dit artikel.

gezonde ontbijtjes

 

2. Smoothies

Je kan de dag gewoon niet beter beginnen dan met een heerlijke en gezonde smoothie! En ben je niet zo’n ontbijt liefhebber? Dan is deze optie voor een gezond ontbijtje ideaal. Het excuus “ik krijg geen hap door mijn keel in de ochtend” werkt bij dit gezonde ontbijtje niet. Ook als je graag je dagelijkse portie groente, fruit en/of eiwitten wil verwerken in je ontbijt is dit één van de handigste opties voor een gezond ontbijt. Hoe dan ook, als je je dag begint met een healthy smoothie geef je jouw lichaam de nodige vitaminen en voedingsstoffen die het nodig heeft. En dat ook nog eens op een eenvoudige en snelle manier! Wat dacht je van deze vijf lekkerste smoothies voor een goede start van je dag?

gezonde ontbijtjes

3. Eieren

Eieren zijn een natuurlijke bron van eiwitten. Je kan ontzettend veel variëren als je er voor kiest om eieren als ontbijt te nemen. De gezonde varianten kunnen bijvoorbeeld gecombineerd worden met spinazie of andere gezonde groenten. Mocht je in het weekend zin hebben in een uitgebreider ontbijt dan zijn eieren een perfecte optie. En laat nou net Fitgirl Ana een heerlijk recept voor een zondagsontbijt voor ons hebben! Klik hier om het hele recept terug te lezen.

gezonde ontbijtjes

Deze drie gezonde ontbijtjes zijn een perfect begin van jouw dag en kunnen je ook nog eens goed op weg helpen als je graag gewicht wil verliezen. Welke van deze gezonde ontbijtjes is jouw favoriet? Of heb je misschien zelf nog een goed recept voor een gezond ontbijtje? Laat het ons weten in de reacties hier onder!

Lees hier de drie voordelen van water drinken om af te vallen.