Wanneer het over gezonde en verantwoorde voeding gaat, hoor je vaak dat dat veel geld kost. En ja helaas is het ook zo dat gezonde voeding vaak meer kost dan een zak friet. Maar met de juiste kennis en middelen hoeft gezond leven gelukkig helemaal niet duur te zijn. Je moet alleen even de slimme trucjes kennen! En die gaan wij je vandaag verklappen.

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je niet kiest voor de dure A-merken (die duur zijn vanwege hun verpakking, naam en reclamecampagnes) want qua smaak en kwaliteit doen de eigen merken er vaak niet voor onder. Ook is het handig om te letten op de folders en wanneer je deze niet krijgt, download je gewoon een folder app. Maar er zijn nog meer trucjes voor gezond leven met weinig geld:

Lang leve de vriezer

Door groenten en fruit in het seizoen te kopen bespaar je met gemak heel wat geld. Wanneer je dit na het kopen invriest, heb je er nog veel langer plezier van en hoef jij de volgende keer niet de volle pond te betalen. Geldt natuurlijk ook voor producten die in de aanbieding zijn, vooral met vlees, vis en kip kan dit behoorlijk schelen.

Zelf snijden

Voorgesneden producten zijn een stuk duurder dan wanneer je je groenten, fruit en vlees ‘heel’ koopt. Je krijgt zo veel meer voor minder geld en wat je overhoudt, stop je gewoon in de vriezer voor een volgende keer.

gezond leven-met-weinig geld

Eieren

Eieren zijn goedkoop, lang houdbaar en je kunt ze op zoveel verschillende manieren en momenten eten, dat je maar beter flink wat op voorraad kunt hebben. Een gebakken ei als lunch, gekookt ei als tussendoortje, bananenpannenkoeken als ontbijt en een gevulde omelet als avondeten.

Gooi niet(s) weg

Oké wanneer het echt vies beschimmeld is, maak ik een uitzondering. Maar verder blaas je bruine bananen nieuwe leven in met bananenbrood of muffins, van bruine appels maak je appelmoes en oude tomaten zijn perfect voor tomatensaus. En wanneer je dit niet meteen eet, gooi je het weer in die magische vriezer.

Moestuintje

Wanneer je de ruimte hebt, is een moestuintje dé manier om geld te besparen. Hier vind je tips om te starten met je eigen tuin. Wanneer je geen plek hebt, kun je als nog kiezen voor verse basilicum en muntplantjes in plaats van de gesneden varianten uit de koeling. Plantjes zijn goedkoper, gaan lang mee en staan ook nog eens leuk!

Wil jij graag minderen met je calorieën? Hier lees je hoe je gemakkelijk calorieën kunt besparen!

Bron foto’s: Tumblr